Copilul nu plange – fericire sau ingrijorare?

Copilul nu plange - fericire sau ingrijorare?Primele zile dupa venirea acasa cu bebelusul sunt stresante. Copilul doarme, plange, mananca, face pipi/caca, mananca si iar doarme. Unii copii plang destul de mult. Insa deodata, pentru unii parinti lucrurile se schimba si observa ca bebelusul nu mai plange asa des sau aproape deloc. Acest lucru ii ingrijoreaza destul de tare.

Daca pana ieri copilul plangea des, deodata se linisteste. Acesta face ochisorii mari, inspecteaza fiecare lucru, isi misca mainile si picioarele, dar niciun scancet. Incepi sa te gandesti la tot felul de scenarii: poate si-a pus paturica pe fata si nu are suficient oxigen? A surzit? Sufera de autism?

Inspira adanc si relaxeaza-te. In primul rand gandeste-te la tine. Daca alaptezi, schimbarea in comportamentul copilului tau coincide cu acest moment? De multe ori copilul este atat de satul incat devine foarte linistit.

Un alt motiv pentru care copiii se linistesc instantaneu este faptul ca incep sa descopere lumea. Trec de la momentul in care nu prea vad, in primele zile, pana la acela in care incep sa vada lumini, obiecte, forme. Cand copilul tau este treaz urmareste-i miscarile: daca este alert, raspunde la stimuli, mananca si se poarta normal cu siguranta totul este in regula.

Daca in continuare ingrijorarea cu privire la comportamentul linistit al copilului tau nu trece, stabileste o intalnire cu un pediatru. Iti va recomanda diverse teste privind auzul sau alte simturi pentru a verifica daca totul este normal.

Sunt cazuri cand poti avea parte de cateva zile foarte linistite, pentru ca apoi sa planga incontinuu cateva zile.

Este posibil ca bebelusul tau sa fie bolnav sau sa treaca prin ceea ce se numeste “febra laptelui”. Daca ai un termometru bun, verifica-i temperatura. Bebelusii reactioneaza diferit la boli ca si adultii. Acestia devin tacuti sau apatici atunci cand sunt bolnavi. Poate acelasi lucru se intampla si cu copilul tau.

Bucura-te de cele cateva zile de liniste si pregateste-te pentru schimbare. Sigur va aparea.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *