Cu cat copilul tau invata sa se concentreze mai bine cu atat va deveni mai puternic. In momentul in care reuseste sa combine concentrarea cu consecventa atunci drumul spre succes este unul sigur.
In mod sigur un copil reuseste sa se concentreze pe termen scurt insa sunt anumiti factori externi care ii vor acapara atentia la un moment dat.
Cum se concentreaza bebelusii?
Ei bine, acestia se vor concentra intens pentru a gasi solutii. In momentul in care acesta incepe sa caute prin sertare sau sa se uite la farfurii cel mai bine este sa il lasi sa faca asta. Copilul invata in momentul in care are o experienta reala cu un produs.
Daca il lasi sa exploreze si sa isi puna gandirea la contributie atunci cel mic se va adapta mai usor la gradinita si va fi mai receptiv. In plus va putea lega mai usor relatii de prietenie.
Puterea de concentrare difera in functie de sexul copilului
In ceea ce ii priveste pe baieti simturile precum : auz sau miros nu sunt la fel de bine dezvoltate precum cele ale fetelor. Baietii au doar vazul dezvoltat la fel de bine.
De cele mai multe ori baietii se vor concentra mult mai greu fata de fete.
Pasii prin care iti poti ajuta copilul sa se concentreze mai bine
Deseneaza sau decupeaza cu cel mic
In momentul in care decupezi cu cel mic si lipiti copaci sau orice altceva acesta va invata ce inseamna concentrarea. In momentul in care va lipi trunchiul de copac in mod gresit isi va da seama de asta.
Ofera-i intimitate
Trebuie sa iti lasi copilul sa se joace si singur in camera sa. Nu trebuie sa stea non-stop cu tine, in momentul in care il lasi singur va invata sa fie mai atent la tot ce se intampla in jurul sau si isi va pune mintea in functiune.
Nu il forta sa faca ceva ce nu ii place
Inca din primii ani de viata trebuie sa ii oferi copilului tau activitati care ii atrag atentia, nu il forta sa faca ceva ce nu ii place. Acesta nu se va putea concentra si isi va pierde interesul rapid. In plus acesta va invata mult mai usor daca se distreaza.
Nu il ajuta atat de mult pe cat ai vrea
Ii poti da copilului tau anumite sarcini chiar daca ii vor lua foarte mult timp. Cel mai bine este sa il lasi pe el sa se ocupe de ele, nu te implica tu prea tare in ceea ce face. Ii poti oferi pauze pentru a se hrani sau pentru a se relaxa putin astfel incat sa nu isi piarda puterea de concentrare.
Mai trebuie sa stii ca dieta este in stransa legatura cu puterea de concentrare. In mod sigur ai auzit de puterea uleiurilor de peste, omega 3, omega 6 si omega 9. Acestea ajuta la construirea unui sistem nervos sanatos si vor mari viteza de transmisie a informatiilor in cortex.