5 tipuri de jucarii care dezvolta abilitatile copilului

Copilul se dezvolta cel mai mult in primii 6 ani de viata, fapt care ii va influenta intreg viitorul. Psihologii sunt de parere ca jucariile au un rol foarte important in a ajuta copilul sa invete lucruri noi. Mai jos gasiti cateva jucarii care sunt de folos copilului in primii sai ani de viata.

5 tipuri de jucarii care dezvolta abilitatile copilului

Jucarii de plus

Copiii au obiceiul de a da viata lucrurilor cu care se joaca. Jucariile de plus devin prietenii lor cu care vorbesc adesea. Este o modalitate excelenta de a-i pregati sa interactioneze cu oamenii mai tarziu. In zilele noastre, exista foarte multe jucarii in afara de clasicii ursuleti de plus. Puteti gasi foarte multe animale haioase precum ursuleti panda, tigri, maimute, pinguini sau catei.

Cuburi

V-ar placea ca fiul sau fiica voastra sa devina arhitect? Desi poate fi devreme pentru a lua o decizie, cuburile sunt benefice in dezvoltarea abilitatilor motorii ale copilului. Incepeti cu cuburi de mari dimensiuni, pentru ca apoi, pe masura ce copilul creste, sa cumparati cuburi de tot mai mici dimensiuni. Asezarea acestora si crearea diverselor lucruri ii ajuta, de asemenea, sa-si dezvolte abilitatile cognitive.

Mingiile

Evitati pe cat posibil mingiile de plastic si alegeti-le pe cele de plus deoarece copiiin au tendinta sa bage totul in gura. Mingiile de plastic le pot rani gingiile. Puteti opta si pentru mingi mai mari care se pot umfla, pentru ca apoi sa alegeti mingi de dimensiuni tot mai mici pe masura ce ei cresc. Acest tip de jucarii il vor ajuta pe cel mic sa-si imbunatateasca abilitatile motorii. De indata ce poate prinde mingea cand i-o aruncati, le puteti alege pe cele care sar, deoarece aceste mingi au un nivel de dificultate mai mare.

Jucarii zgomotoase

Jucariile zgomotoase sunt de asemenea recomandate. Desi alegerea lor inseamna ca veti avea parte de zgomot incontinuu deoarece copiii adora zgomotele puternice, acestea ii ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile senzoriale. Deoarece aceste abilitati se dezvolta cel mai mult in primii sase ani de viata, este obligatoriu sa avetii jucarii zgomotoase. Cumparati-le papusi vorbitoare deoarece sunt mai animate (ex: Talking Tom)

Cartile

Da, chiar si cartile pot deveni jucarii. Cititi-le povesti chiar daca sunt nou-nascuti, cat mai mult, iar atunci cand vor mai creste sa-i intrebati diferite lucruri legate de ce le-ati citit. Este o modalitate distractiva de a va petrece timpul cu copilul dvs. Puteti chiar sa va costumati in personajele din carti sau sa cititi povestile cu intonatie, ca si cand ati fi pe scena.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *