Mancaruri si bauturi organice pentru copii – ce trebuie sa stii

Mancaruri si bauturi organice pentru copii – ce trebuie sa stiiProdusele bio si organice pentru copii sunt din ce in ce mai intalnite pe rafturile magazinelor si supermarketurilor. Oare sunt mai bune decat celelalte? In urmatoarele randuri va prezentam cateva idei despre mancarurile si bauturile bio pentru copii, cat de importante sunt acestea si daca au sens in alimentatia copilului dumneavoastra.

Mancarea organica nu are nimic special in compozitie, iar aceasta este partea cea mai importanta. Mancarea organica pentru copii este facuta din plante, legume, fructe, carne etc. crescute organic, ceea de asigura lipsa insecticidelor, hormonilor sau a altor chimicale din compozitia acestora.

Atunci cand alegeti sa va hraniti copilul cu mancare bio sau organica alegeti sa reduceti riscul ca copilul dvs sa fie alimentat si cu anumite substante chimice care se pot gasi in alimentele obisnuite. Nu numai procesul de cultivare al plantelor determina ca acestea sa fie bio sau organice, ci si ceilalti pasi precum recoltarea, prelucrarea etc.

Exista si un cost al alimentatiei cu mancare bio – veti descoperi ca aceasta mancare are un pret mai mare decat alimentele obisnuite, iar pentru decizia acestui tip de alimentatie trebuie sa luati si acest factor in calcul.

Majoritatea copiilor nu au nicio problema cu alimentatia normala, pe cand altii pot avea reactii adverse la anumite substante chimice, chiar daca sunt intr-o cantitate infima. In cazul in care copilul dumneavoastra are o astfel de problema, incercati sa opriti alimentatia cu acel produs si sa cereti sfatul medicului.

Mancare mai sanatoasa, dar si costul mai ridicat va poate determina daca doriti sau nu sa includeti acest tip de mancare in alimentatia copilului dumneavoastra.

Daca aveti experienta si alte sfaturi in legatura cu mancarea bio sau organica ne puteti lasa un comentariu mai jos.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *