Mic ghid de hranire a bebelusului

Mic ghid de hranire a bebelusuluiCopilul tau trece prin schimbari majore in ceea ce priveste tractul digestiv si abilitatea de a consuma mancare in timpul primului an. Acest ghid de hranire a copilului va va da cateva directii pe care sa le urmati in primul an de viata. Cu toate acestea, retineti ca fiecare copil este diferit.

Nou-nascut pana la 4 luni – in aceasta perioada dieta copilului tau va fi foarte plictisitoare. El mananca doar lapte provenit din alaptare sau formula. Sistemul lui digestiv nu este pregatit pentru altceva in acest moment. Nu ii dati noului nascut altceva in afara de lapte, doar daca pediatrul va recomanda altceva.

De la 4 la 6 luni – Copilul este la varsta propice pentru a incepe diversificarea. Va trebui sa urmaresti cu atentie semnele pentru a vedea ca este momentul potrivit. In acest moment ar trebui sa-si poata tine singur capul si fii atenta, de asemenea, sa stea corect in scaun. Copilul a inceput sa mestece desi nu are nimic in gura? Aceste este inca un semn ca este pregatit pentru diversificare. Puteti incepe diversificarea cu cereale precum ovaz, orz sau orez pe care sa le mixati intr-un amestec moale.

De la 6 la 8 luni – In acest moment copilul este gata pentru tot felul de piureuri. Puteti incepe cu legume verzi, apoi galbene, portocalii si apoi fructe. Introduceti un aliment nou de fiecare data apoi, mentineti-l pentru cateva zile si urmariti reactiile copilului cateva zile pentru a observa daca nu-i provoaca efecte adverse precum alergii.

De la 8 luni la 1 an – Copilul tau este pregatit acum pentru un meniu diversificat. Este momentul sa incercati piureul de cartofi precum si alimente solide cum ar fi o bucatica de branza, biscuiti si altele.

Acest ghid de hranire a bebelusului nu este unul complet, ci doar va ofera cateva directii. Trebuie sa va urmariti cu atentie copilul si sa vedeti daca este multumit de ceea ce mananca. Urmariti aparitia dintilor care-i permit copilului sa mestece alimente mai tari, iar daca observati probleme in momentul in care introduceti noi tipuri de mancare, opriti-va, mai asteptati cateva saptamani si incercati din nou. Fiecare copil se dezvolta in felul lui. Experimentati distractia de a incerca diverse alimente si de a observa reactiile copilului.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *