Cum alegem ramele pentru miopie astfel incat sa ascundem partile inestetice ale lentilei!

Spuneam intr-un articol ca lentila pentru miopie este lentila subtire la centru si groasa pe margine (divergenta concava) si poate fi sferica sau asferica, in functie de cat de mare este valoarea dioptriei. Astazi va spunem cum sa faceti alegerea corecta la ramele pentru miopie.

Pentru o miopie mare, lentila fiind foarte groasa pe margine, vom opta pentru o rama conturata, de preferat cele din platic cu bratele late care mascheaza bine grosimea lentilei. Pentru miopia mare, dar si medie putem opta pentru lentile cu indice de refractie (subtiate), sau alegem o rama mica, asfel incat la taierea lentilelor pentru montajul pe rama, sa cada partea groasa de la margine.

Potrivita pentru o miopie mare
Potrivita pentru o miopie medie

Pentru miopia mica lentilele sunt standard, si nu sunt probleme in alegerea ramelor. Putem sa ne facem o pereche de ochelari in functie de buget sau optand pentru o lentila subtiata sau o rama potrivita

Cateva recomandari!
Avem urmatoarea reteta:
OD:-1,25 (ochiul drept)
OS: -1.50 (ochiul stang)
Dp: 62mm (distanta intre pupile)

Rama cu prindere pe fir

Am o miopie mica, lentilele mele sunt monofocale, intodeauna voi prefera ca material sticla organica (platic) sferica, sau policarbonatul (mai rezistent, care are si un indice de refractie – subtiata 1,59), si am libertate in alegerea tipului de rama,(intreaga, pe fir sau surub) dupa preferinta si gust.

Insa daca voi avea:
OD: -4,50dpt (ochiul drept)
OD: -5,75 dpt (ochiul stang)
DP: 60 mm (distanta intre pupile)

1.Voi opta pentru lentile cu indice de refratie mare (1,74) care se pot monta pe rame cu surub sau fir.

2 .Sau merg pe lentile standard (1,5), insa aleg ca sablonul lentilei sa fie mai mic si sa cada marginile groase ale lentilei.

3. Daca sunteti fani infocati ale ramelor groase, din plastic, in diverse culori, e bine de stiut ca acestea imbraca cel mai bine grosimea lentilei de la margine si nu este nevoie sa mai dati o avere pe lentilele subtiate.

Bucura-te de libertatea de a alege cea mai buna varianta pentru tine!

Arata-le si prietenilor tai!

Un comentariu

  1. chinezii subtiaza cu 15 lei .un -6 subtiat il gasesti la taraba in obor cu 30 de lei.este subtiat mai bine ca la optica că de…chinezul are technică.chinezul are rame smechere frumoase,voi la.optica aveti d_alea de zici ca sunt din cornier,material cu ,care se inchideau balcoanele pe timpul comunismului si scumpe.aveti rame bătrânești,nașpa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *