Care dieta este mai buna cea cu un continut redus de grasimi sau carbohidrati

Care dieta este mai buna cea cu un continut redus de grasimi sau carbohidrati

Care dieta este mai buna cea cu un continut redus de grasimi  sau carbohidrati

Vrei sa slabesti urgent si nu stii ce dieta sa adopti? Te intrebi adesea  care este dieta perfecta pentru tine? Cea cu un continut redus de carbohidrati sau cea cu un continut redus de grasimi? Ei bine, in cadrul acestui articol vei gasi raspunsurile la toate intrebarile tale. Nutritionistul Italian Gianluca Mech iti ofera raspunsul pe care il cauti de atata timp.

   Iata care sunt diferentele dintre cele doua diete

Ambele diete te vor ajuta sa slabesti cu toate ca sunt structurate diferit. Dieta cu un continut redus de carbohidrati este ketogena. Asta inseamna ca va restrictiona aportul de carbohidrati si ca va induce cetoza. In aceasta dieta trebuie sa stai departe de bauturile indulcite cu zahar, de produsele de patiserie, de bomboane si de dulciuri. Mai trebuie sa te feresti si de sursele sanatoase de carbohidrati precum cerealele, legumele cu amidon sau fructele bogate in carbohidrati.

In aceasta dieta va trebui sa consumi proteine si grasimi din surse sanatoase precum peste, carne , oua, nuci, lactate bogate in grasimi, uleiuri neprocesate si legume in amidon.

„Dietele cu conţinut scăzut de grăsimi reprezintă limitarea aportului de grăsimi la mai puţin de 30% din totalul caloriilor zilnice.

Alimentele bogate în grăsimi precum uleiurile de gătit, untul, avocado, nucile, seminţe şi lactatele cu grăsimi complete sunt de obicei limitate sau interzise.

În schimb, se recomandă consumul de alimente cu conţinut scăzut de grăsimi, cum ar fi fructe, legume, cereale integrale, albuş de ou, leguminoase şi carne de pasăre. Uneori sunt permise alimentele reduse în grăsimi, precum iaurtul cu conţinut scăzut de grăsimi, laptele degresat şi carnea macră de vită sau porc.

Este important să reţineţi că unele produse cu conţinut redus de grăsimi, precum iaurtul, pot conţine zahăr sau îndulcitori artificiali”,  a mentionat nutritionistul Gianluca Mech.

Care este cea mai buna dieta pentru sanatate?

Ei bine nutritionistul Gianluca Mech mentioneaza „Studii multiple au comparat efectele dietelor cu conţinut scăzut de carbohidraţi şi ale celor cu conşinut redus de grăsimi asupra pierderii în greutate, precum şi a mai multor alte aspecte ale sănătăţii”, a adaugat Gianluca Mech.

Ca să pierzi din greutate

„Majoritatea cercetărilor sugerează că dietele cu conţinut scăzut de carbohidraţi pot fi mai eficiente pentru pierderea în greutate pe termen scurt decât dietele cu conţinut scăzut de grăsimi.

 

Conform unui studiu efectuat pe 132 de persoane cu obezitate, cei care au urmat o dietă scăzută în carbohidraţi au pierdut de peste 3 ori mai mult în greutate decât cei care au urmat o dietă cu conţinut scăzut de grăsimi”, a declarat Gianluca Mech.

Pentru a arde grăsimile

„Majoritatea studiilor indică faptul că dietele cu conţinut scăzut de carbohidraţi sunt mai benefice pentru eliminarea grăsimii. În special dacă vorbim despre stratul de grăsime din zona abdomenului”, este de parere nutritionistul Gianluca Mech.

Foamea şi pofta de mâncare

„Studiile arată, în general, că dietele cu conţinut scăzut de proteine şi carbohidraţi reduc senzaţia de foame şi îmbunătăţesc starea de spirit. Cel puţin în comparaţie cu dietele cu conţinut scăzut de grăsimi. Asta le face mai uşor de ţinut pe termen lung”, spune Gianluca Mech.

Nivelurile glicemiei

„Nivelurile scăzute de zahăr din sânge pot creşte senzaţia de foame şi pot provoca reacţii adverse grave, cum ar fi tremuratul sau oboseala. Limitarea aportului de carbohidraţi ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge.

Un studiu efectuat pe 56 de persoane cu diabet zaharat de tip 2 a stabilit că o dietă scăzută în carbohidraţi este mai eficientă decât una săracă în grăsimi. Atât din punct de vedere al nivelurilor glicemiei, cât şi din punct de vedere al scăderii în greutate”a finalizat acesta.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *