Va felicitam pentru alegerea de a va alapta copilul. Alaptarea asigura o apropiere mai mare fata de copilul dvs., o nutritie sanatoasa si mentinerea sanatatii copilului. Insa, odata cu procesul de alaptare apar si intrebarile. Mai jos gasiti cateva dintre cele mai comune intrebari si raspunsuri.
Sani de dimensiuni diferite – una dintre cele mai comune probleme ale femeilor este legata de dimensiunea diferita a sanilor. De aici poate aparea si preferinta copilului pentru un anumit san. Un san poate avea lapte care curge mai usor decat celalalt, in timp ce cu celalalt san nu se intampla la fel. Daca acest lucru se intampla, incercati sa alternati sanii in momentul alaptarii: alaptati de la sanul mai mare de doua ori, apoi schimbati cu sanul celalalt.
Alaptarea in public – Aceasta este una dintre grijile cele mai mari ale proaspetelor mamici. Vreti sa mergeti la un restaurant, la mall sau la petreceri dar acum ceva va retine. Una dintre cele mai simple solutii este aceea de a va cumpara un sal cu care va puteti acoperi copilul si sanul in momentul alaptarii.
Sfarcuri dureroase – odata cu alaptarea apar si sfarcurile dureroase. Avand in vedere suptul si saliva bebelusului, precum si laptele este normal ca sfarcurile tale sa devina sensibile si dureroase. Laptele este unul dintre cele mai bune tratamente. Vestea buna este ca sfarcurile tale se vor vindeca repede si durerea va inceta.
Angorjarea sanilor – Dupa cateva zile de la inceputul alaptarii poti experimenta angorjarea sanilor. Sanii se umplu de lapte si pentru un procent relativ ridicat de mame apare angorjarea. Este una dintre temerile alaptarii care se rezolva cu usurinta. Daca copilul nu se poate hrani cu tot laptele pe care-l produci, poti utiliza o pompa de sani pentru a putea depozita laptele in frigider.
Sexualitatea – Au trecut cateva saptamani de cand obstetricianul ti-a dat acordul pentru a avea o activitate sexuala normala cu partenerul tau. Nu va faceti griji acest lucru nu va afecta sub nicio forma alaptatul sau producerea laptelui.
Toate ingrijorarile tale legate de alaptat sunt de inteles si apar in cazul fiecarei noi mamici. Nu-ti fie teama sa ceri sfatul obstetricianului tau sau unui expert in alaptare pentru a obtine raspuns la orice intrebare care te macina.