Insulele Maldive – un paradis în mijlocul oceanului

insulelemaldive

Frumsețea insulelor exotice atrage orice pasionat de călătorii. Cine nu a visat să se relaxeze pe plaje cu nisip fin, înconjurat de vegetație luxuriantă, cu albastrul cerului deasupra capului și cu picioarele în apele albastre, calme și limpezi ale mării sau oceanului?

Un concediu în paradis trebuie experimentat cel puțin o dată în viață, iar o vacanta in Maldive poate să garanteze împlinirea unui asemenea vis. Cel mai important este că paradisul poate fi mai accesibil decât am crede.

Insulele resort înseamnă lux, servicii ireproșabile și peisaje care îți taie respirația

Turismul Republicii Maldive s-a dezvoltat în special datorită resorturilor amenajate pe insulele nelocuite de băștinași. De exemplu majoritatea pachetelor pentru un sejur all inclusive in Maldive, pe lângă mâncare și băutură, mai includ mici bonusuri, precum lecții de diving, excursii opționale, vouchere pentru spa etc.

Important este că aceste insule sunt rupte din rai, foarte curate, liniștite, iar tot personalul depune eforturi ca turiștii să se simtă cât mai confotabil și să li se îndeplinească, pe cât posibil, toate cerințele.

Cazările, indiferent că alegi o căsuță pe plajă sau pe apă, sunt excepționale, iar peisajele sunt printre cele mai frumoase din lume. Confortul din interior îl trăiești și afară, nisipul Maldivelor fiind mai special, format din corali măcinați, o să pășești pe cea mai fină plajă, o pudră albă, din care se ridică palmieri de un verde crud, iar apele clare, azurii și albastrul cerului îți vor induce o stare de bine și relaxare.

Serile sunt animate cu muzică live, iar weekendurile, vineri și sâmbătă, sunt condimentate cu petreceri pe plajă. Așadar buna dispoziție, odihna, intimitatea și relaxarea totală sunt garantate.

Insulele resort nu se pot compara cu insulele locuite

Ceea ce nu foarte mulți turiști știu, este faptul că insulele locuite și cazarea la ”guest house”, care întradevăr sunt mai accesibile ca preț, nu se pot compara cu marile stațiuni.

Varianta mai ieftină, de a te caza pe o insuă locuită, la ”guest house” vă va oferi posibilitatea de a experimenta la prima mână stilul de viață al băștinașilor, cultura și obiceiurile obiceiurile lor. Însă nu vă așteptați la aceleași condiții de lux ca pe insulele resort.

Cele mai populare insule turistice din Maldive

Insula Biyadhoo este una dintre cele mai căutate de către turiști. Bogată în bananieri, cocotieri și plantații de mango este un loc de poveste, în care poți experimenta și sporturi nautice.

Cu 33 de bungalow-uri minunate, de 5 stele, plasate într-o lagună albastră, cu două recife spactaculoase, își așteaptă vizitatorii și Insula Cocoa, fiind cotată ca cea mai high class din arhipeleag.

Insula Vellesaru este o altă atracție a Maldivelor, potrivită pentru toate vârstele și gusturile. Puțin mai retrasă, insula Kandolhu, este și ea un adevărat paradis, cu doar 30 de vile luxoase, cu piscină proprie, cu privire la ocean și multe alte facilități.

Pe Insula Rangali se află unul dintre cele mai luxoase resporturi din lume, unde poți înota cu rechini, delfini, țestoase și pisici de mare. Un obiectiv de neratat al resortului este Restaurantul Ithaa Undersea, situat la cinci metri sub apă, cu un acoperiș de sticlă.

Locul perfect pentru scafandri, navigatori și pentru snorkelling, cu o lagună de mică adâncime este Insula Nika. Pe de altă parte, și în Vabbinfaru aleg să ajungă mulți iubitori ai vieții marine.

Pentru cei care vor să vadă insulele Maldive alături de copii, insula Naifaru este destinația potrivită.

Bagajul de vacanță pe o insulă resort e minimal!

Dacă mergi într-un resort nu ai nevoie de un bagaj prea mare. Ținuta de bază va fi costumul de baie și o încălțăminte care să îți protejeze tălpile de nisipul fierbinte.

Majoritatea stațiunilor sunt luxoase, așa că vestimentația trebuie să fie pe măsură. Rochițele chic, o cămașă și un pantalon mai elegant te vor face să te simți foarte bine seara sau la o petrecere.

O ținută conservatoare, decentă se impune în aeroport, dar și dacă vrei să vizitezi insulele locuite.

În concluzie, insulele Maldive sunt o destinație unică, unde merită să ajungi cel puțin o dată în viață.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *