Cele mai frumoase locuri de vizitat din Bucovina

Cele mai frumoase locuri de vizitat din Bucovina

Bucovina are cele mai frumoase locuri de vizitat, pline de manastiri faimoase si traditii vechi reuseste sa cucereasca inima oricui ajunge in acest minunat loc.

Descopera care sunt cele mai interesante locuri de vizitat in Bucovina si care sunt atractiile turistice pe care nu trebuie sa le ratezi daca ajungi acest minunat loc.

    Iata ce trebuie sa vizitezi in Bucovina

Radauti si Manastirea Bogdana

Radauti este o veche vatra dacica in care mai tarziu a stat domnitorul Bogdan , intemeietorul Modovei. Trebuie sa vizitezi daca ai ajuns aici: catedrala din Radauti, herghelia faimoasa pentru caii sai arabi dupa care poti continua calatoria si poti vizita Manastirea Bogdana. Manastirea a fost in anul 1360 si a fost ridicata de Bogdan 1. In plus este considerata un vechi lacas de cult din Moldova.

Manastirea Putna

Manastirea este ridicata in localitatea cu acelasi nume si este un popas minunat pentru turistii care vor sa cunoasca Bucovina cu toate frumusetile ei. Este cel mai important centru cultural, religios si artistic din tara noastra.

Chilia lui Daniil Sihastrul

Chilia lui Daniil Sihastru este o grota sapata in stanca si care situata pe valea paraului Vitau. Aici a convietui ca pustnic Cuviosul Daniil Sihastrul. Povestea spune ca Daniil a gasit stanca potrivita langa apa raului pe care a sapat-o singur. La baza acesteia si-a realizat o chilie simpla in care a trait pana la finalul vietii.  Daniil Sihastrul era cunoscut pentru proorocile lui si pentru sfaturile lui intelepte. Acesta a profetit ca Stefan cel Mare se va urca pe scaunul Moldovei si tot el este cel care a primit sprijinul domnitorului pentru a ridica manastirea Putna.

Manastirea Sucevita

Manastirea Sucevita se afla in apropiere de Marginea, aceasta a fost construita intre anii 1583 – 1856 in satul cu acelasi nume. Manastirea este indragita de credinciosi si este apreciata pentru pictura sa murala exterioara.

Este construita in stilul arhitecturii moldovenesti cu elemente de arta bizantina si gotica la care se adauga si elemente de arhitectura ale vechilor biserici de lemn din Moldova.

Muzeul Oualor Incondeiate Lucia Condrea

Tot in Bucovina vei gasi si muzee dedicate oualor incondeiate. Acestea sunt piese rare care sunt adunate de pe diverse meleaguri din strainatate dar si realizate in tara noastra de artista Lucia Condrea.

Manastrirea Voronet

Manastirea Voronet este celebra pentru picturile ei intr-o culoare albastra unica in lume. Aceasta a fost adesea numita Capela Sixtina a Orientului. Biserica a fost ridicata in anul 1488 in doar 3 luni si 3 saptamani iar asta constituie un record pentru acea vreme.

Muzeul Statului Bucovinean

O mare parte din Bucovina poate fi admirata la Muzeul Statului Bucovinean care se afla situati in Suceava. Acesta este un muzeu in aer liber care a fost infiintat in anii 70. Cuprinde peste 30 de gospodarii arhaice: case traditionale din lemn, anexe gospodareste, instalatii tehnice populare, ateliere mestesugaresti dar si constructii comunitare.

Statul Cicocanesti si casele incondeiate

Cicocanesti este un sat cu o frumusete rara. Acesta este un adevarat muzeu in aer liber in care te poti plimba si poti ramane uimit de cat zugravelile minunate.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *