City break in Barcelona – ce trebuie sa vizitezi

Barcelona reprezinta unele dintre destinatiile turistice pe care nu ar trebui sa le ratezi in acesta viata. Personalitatile care au contribuit la realizarea acestui frumos oras au fost : Antoni Gaudi, Pablo Picasso si Antoni Tapies. Pe langa atractiile turistice care sunt atat de vestite, Barcelona mai este cunoscuta si pentru preparatele culinare de-a dreptul savuroase.

Iata ce poti vizita in Barcelona

Sagrada Familia

Este opera mareata a lui Gaudi care a devenit in prezent imaginea simbol a Barcelonei. Lucrarile la aceasta opera au inceput in anul 1882 si s-au extins pana in prezent.  Exteriorul este inca in constructie si se doreste finalizarea lucrarii in anul 2026 pentru a putea marca aniversarea a 100 de ani de la moartea lui Gaudi.

Casa Batllo

Este insufletita prin elemente inspirate din natura provenite din mediul acvatic. Acoperisul este atractia principala a cladirii deoarece pe el este ilustrat intr-un mozaic detaliat spatele unui dragon.

Park Guell

Parcul a fost initial un experiment esuat al contelui Eusebi Guel, in cele din urma a fost reamenajat sub atenta supraveghere a lui Gaudi cu elemente naturaliste si mozaicuri viu colorate. Parcul este pozitionat pe o colina a orasului iar privelistea este de-a dreptul superba.

Muzeul Picasso

Este cel mai renumit muzeu din Barcelona. Pablo Picasso s-a nascut in Malaga iar familia lui s-a mutat in Barcelona in anul 1895. In acest muzeu vei avea acces la 4000 de lucrari unice ale celebrului pictor.

La Rambla

Este un bulevard celebru care incepe din piata centrala Plaza Catalunya si se termina la monumentul lui Columb din portul Vell.  La Rambla este plina de artisti stradali, de tarabe cu suveniruri si de turisti. Vei avea acces la fructe proaspete, la specialitati locale, dulciuri dar si la peste si fructe de mare.

Parcul de distractii Tibadabo

Daca ai ajuns in Barcelona nu trebuie sa ratezi parcul de distractii Tibadabo. Acesta este deschis din luna martie si pana in luna septembrie.Te asigur ca vei petrece cateva ore de neuitat fiind un loc in care nu ai cum sa te plictisesti.

Casa Mila ( La Pedrera)

A fost construita de Gaudi atunci cand un mare om de afaceri din perioada sa , Pere Mila a ajuns in Barcelona. Arhitectura futurista si materialele inedite folosite au facut-o sa fie o lucrare controversata.

Castelul Montjuic

Castelul Montjuic dateaza de la inceputul anilor 1600. Rolul sau a fost unul de aparare.  Zona din jurul castelului este foarte verde iar privelistea de sus este impresionanta.

Parc de Ciutadella si Arcul de Triumf

Plimbarea prin acest parc te va impresiona. Aici vei gasi o fantana proiectata de Josep Fontsere, un lac, multi palmieri dar si un elefant in marime naturala. In plus gradina zoologica adaposteste cam 7.500 de animale din 400 de specii diferite.

Palatul Muzicii Catalane

Este o clardire modernista construita intre anii 1905  si 1908. In continuare aici au loc foarte multe concerte. Cladirea iti va incanta privirea si te va impresiona prin arhitectura cu totul aparte. Nu trebuie sa ratezi aceasta locatie daca esti un fan al artei.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *