Cumparam monede din argint si oferim bani cash la casa-amanet.ro!

7 casa-amanet.com cumparam monede din argint

Casa-amanet.ro ofera intotdeauna cele mai bune preturi pentru bijuteriile din argint si aur, chiar daca sunt deteriorate sau vin sub forma de monede. Aici oricine poate sa isi aduca bijuteriile de care numai are nevoie pentru a primi o suma de bani in cel mai corect mod posibil.

Cumparam monede din argint si oferim bani cash la casa-amanet.ro! – este zicala celor din spatele casei de amanet. Sunt multe motive pentru care oamenii apeleaza la amanet, principalul motiv ar fi ca unele persoane au deja credite la banca, iar pentru a obtine o suma de bani intr-un timp cat mai scurt trebuie sa treaca prin numeroase proceduri. La casa-amanet.ro iti aduce aurul sau argintul si vei primi o suma de bani in cel mai corect mod!

Cu mult inainte ca primele monede sa fie facute vreodata, aurul si argintul erau deja folosite ca bani. Argintul a fost inteles, in diferite culturi si de-a lungul a mii de ani, ca ceva care are valoare. Astazi, argintul este inca o marfa importanta atat in ​​scopuri industriale, cat si in scopuri de investitii. Cu toate acestea, multi investitori doresc sa inteleaga mai bine ceea ce face din argint un activ util.

Inainte de a urmari istoria acestui fenomen, sa examinam cateva dintre principalele argumente pentru ceea ce face argintul atat de valoros:

-Lipsa relativa a scoartei terestre;

-Matrice de aplicatii industriale;

-Apel universal in timp si spatiu geografic.

Dupa decenii in industria metalelor pretioase si dupa nenumarate ore de cercetare, am castigat o intelegere intima a motivului pentru care argintul ramane valoros.

Argintul a fost apreciat de-a lungul istoriei

Ca orice subiect ingropat sub nisipurile timpului, originea utilizarii aurului si argintului ca bani provoaca unele dezacorduri intre istorici – precum si intre antropologi, arheologi si mediul academic.

Savantii concurenti ofera diferente minore in lucrarile lor pe acest subiect, prezentand in acelasi timp aceeasi naratiune generala. In lumea antica, stabilirea comertului cu metale pretioase s-a dovedit a fi un sistem mai eficient decat simplul troc.

Unii istorici difera de unde a inceput aceasta practica si daca a fost raspandita in lumea locuita sau a aparut independent in mai multe civilizatii, cum ar fi argintul folosit pentru comertul din India inainte de contactul cu Grecia.

In orice caz, pana in timpul istoriei inregistrate in antichitate, practic toate triburile sau culturile din Asia Centrala foloseau lingouri de aur si argint pentru a desfasura afaceri.

Exista o serie de factori care au facut ca metalele pretioase sa fie ideale pentru a fi utilizate ca bani. Desi ar putea fi doar un accident fericit faptul ca aceste elemente au fost folosite la fel de mult de societati diferite cu mult timp in urma in trecutul umanitatii, probabil vom constata ca anticii stiau mai multe decat presupunem.

Speculatia potrivit careia popoarele antice au luat o decizie constienta de a alege aurul si argintul ca bani (mai degraba decat aceasta fiind o circumstanta istorica intamplatoare) este inradacinata in lectiile din stiinta si industria moderna.

Se pare, dupa literalmente mii de ani de descoperire (si multe incercari si erori aruncate), ca aurul si argintul nu sunt, pur si simplu, metale stralucitoare. Este adevarat, culorile si luciul lor distinctiv nu sunt banale, dar exista un motiv pentru care am distins intotdeauna aceste metale drept „pretioase”.

Eticheta este departe de a fi arbitrara: argintul si aurul poseda intr-adevar proprietati speciale care le fac extrem de utile fiintelor umane.

Aproximativ jumatate din argintul extras in fiecare an se foloseste in procesele industriale. Acest lucru este diferit de aur, care are aplicatii industriale importante, dar este utilizat doar in cantitati mici. Mai putin de 10% din aurul nou extras este consumat anual de industrie.

Utilizarile argintului sunt extinse si se intind pe o mare parte din sectorul tehnologic. De exemplu, ecranul smartphone-ului functioneaza datorita argintului. Echipamentele medicale sunt adesea acoperite cu argint. Celulele fotovoltaice ale panourilor solare contin argint.

Multe industrii traditionale se bazeaza si pe argint. Acopera oglinzile, ajutandu-le sa le ofere suprafata reflectorizanta. Argintul a fost mult timp o componenta cheie in fotografie. In afara de prezenta sa in multe electronice, argintul este utilizat si in anumite baterii cu durata lunga de viata.

Acestea sunt doar cateva exemple, dar toate se refera la chimia si fizica din spatele metalelor pretioase.

Simbolul chimic al algintului pe tabelul periodic al elementelor este Ag. Aceasta provine de la argentum, cuvantul latin pentru argint. Uneori il veti auzi inca denumit „argent metal”.

Desi este in mare parte nereactiv la alte substante, argintul poate servi totusi ca un catalizator excelent in anumite reactii chimice.

Maleabilitatea ridicata permite argintului sa ia destul de usor tot felul de forme diferite, ceea ce este evident important in fabricarea bijuteriilor si a altor articole, cum ar fi tacamurile. Gandeste-te: avem tendinta de a numi toate ustensilele de mancare „argintarie”, facand referire la aceasta aplicatie istorica.

Argintul este, de asemenea, destul de ductil, ceea ce inseamna ca poate fi folosit in fire subtiri. Mai mult, este cel mai eficient metal cunoscut pentru conducerea electricitatii si este si unul dintre cei mai buni conductori ai caldurii.

Argintul este printre singurele elemente cunoscute de omenire inca din antichitate. Dupa cum sa mentionat anterior, este putin probabil sa fie o coincidenta faptul ca popoarele antice au inceput sa foloseasca argintul ca forma de moneda. Se intampla ca multe dintre caracteristicile chimice si fizice ale argintului il fac o alegere ideala pentru bani.

Vino la casa-amanet.ro si transformati argintul in bani cash pentru ai folosi in vacanta asta la mare!

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *