Victor Socaciu a murit la 68 de ani

Victor Socaciu a murit la 68 de ani

Victor Socaciu a murit la varsta de 68 de ani, luni 27 decembrie . Se pare ca celebrul artist avea mai multe probleme de sanatate. In trecut Socaciu a suferit si de un transplant de rinichi. Informatia ca a murit Victor Socaciu a fost confirmata si de Marina Almasan dar si de fiica cantaretului.

Care este motivul pentru care a murit Victor Socaciu

”Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale. Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare, la venirea pe lume. Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica. Drum lin , spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea”, a spus Marina Almasan.

Fiica artistului a postat si ea un mesaj in mediul online  “O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunţăm cu nemărginită durere stingerea din viaţă a celui care a fost soţ, tată, bunic, un artist de geniu şi un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împăraţia Sa alături de cei drepţi!”.

Vasile Seicaru, un coleg de breasla dar si un bun prieten cu Victor Socaciu a spus ca este socat de moartea celebrul artist „Nici nu realizez. Nici nu pot să vorbesc. Când o să mă adun, o să spun mai multe. Chiar nu am putere să vorbesc. Vreau să fiu lăsat în pace acum. Eu știu tot ce s-a întâmplat, cum a fost la spital. Tot. Nu pot realiza” a spus Vasile Seicaru.

In urma cu doua luni, Victor a fost internat la Spitalul Clinic de Nefrologie “ Carol Davila” din Bucuresti din cauza unor probleme renale. Acesta a suferit un transplant de rinichi in urma cu trei ani. Victor Socaciu avea diabet iar in luna aprilie a anului 2021 a fost infectat cu noul SARS – Cov2.

„Dragi prieteni, din păcate în ultima perioadă am avut câteva probleme de sănătate. Mă bucur să vă spun că acum sunt bine, dar încă în convalescență. Ca urmare, nu voi putea participa la evenimentul de sâmbătă, 28 august, la Brașov Folk Fest. Vă îmbrățișez cu drag și vă asigur că ne vom revedea în septembrie! România cântă!”,  a declarat Victor in acel moment.

Victor a ajuns sa faca dializa in anul 2009 din cauza diabetului care i-a generat insuficienta renala cronica. Acestuia i s-a recomandat transplantul pentru a scapa de dializa iar artistul s-a inscris pe lista de transplant. Dupa o luna Victor a fost  anuntat ca s-au gasit rinichi compatibil dupa care a fost operat intr-un spital din Cluj.

Victor Socaciu s-a nascut pe 14 ianuarie 1953 la Brasov. Acesta a fost cantaret de muzica folk, realizator de televiziune si parlamentar. A compus muzica pentru spectacole de teatru, la Brasov si Targu Mures. In anul 1991 a pus bazele concursului folk „Om Bun”.

 

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *