Trăiește minimalist: ce înseamnă „strictul necesar”, când vine vorba de amenajarea locuinței

1531

Pentru o atmosferă plăcută în locuință, care să ofere impresia de lejeritate și suficient spațiu – chiar dacă este vorba despre încăperi mici, este indicat să adopți un stil de viață minimalist. La ce se referă acest lucru? La a păstra doar ceea ce este important, ceea ce folosești zilnic și ceea ce nu ocupă spațiu inutil, având speranța că odată și-odată îți va fi de folos.

Iar a păstra strictul necesar în ceea ce privește obiectele, înseamnă a adopta un stil minimalist și când vine vorba de amenajarea locuinței. Iată cum poți trăi minimalist și cum poți face din locuința ta un spațiu lejer și plăcut, în care să nu simți că abia te poți mișca.

Cum scapi de obiectele inutile 

Pentru a nu fi tentat să achiziționezi și să strângi mai mult decât este necesar, este indicat să ții cont de anumite principii atunci când alegi ceea ce depozitezi și ce păstrezi în locuință. Ierarhizează și depozitează în funcție de nevoi, astfel ca tot ceea ce îți este absolut necesar să îți fie tot timpul la îndemână, iar lucrurile pe care le folosești rar, dar la care în același timp nu poți renunța, să fie depozitate în spații sigure.

Nu lua mai multe obiecte asemănătoare sau pe care să le utilizezi în același scop și gândește-te dacă lucrurile pe care le dorești îți sunt cu adevărat utile.

Alege mobilierul potrivit 

Dacă ai selectat lucrurile de care consideri că nu te poți lipsi și ai stabilit deja prioritățile și ierarhiile, următorul pas pe care trebuie să îl faci este să alegi piesele de mobilier potrivite pentru a decora locuința. Pentru ca spațiul să pară cât mai ordonat, alege piese de mobilier care să îți permită depozitarea ascunsă, piese de mobilier practice pe care să le folosești în mai multe scopuri sau piese de mobilier care se încadrează perfect în atmosfera locuinței, îmbinând în mod armonios utilitatea cu aspectul plăcut.

Este important ca fiecare piesă de mobilier să aibă un scop precis și un loc ideal în care să fie amplasat, iar designul acestuia să fie în acord cu stilul minimalist, organizat. Alege piese de mobilier sau accesorii de decor cu forme simple, linii curate și culori deschise – de preferat alb, bej, gri deschis, astfel încât spațiul să pară aerisit.

Piese de mobilier utile și plăcute pentru o amenajare modernă a locuinței 

Pentru dormitor alege un dulap haine generos, în care să depozitezi toate articolele vestimentare; asigură-te că acesta este prevăzut cu suficiente polițe pentru o organizare cât mai reușită, cu spațiu pentru umerașe, dar și cu sertare dacă ai în vedere depozitarea unor articole mici. O comodă cu sertare poate fi utilă și pentru depozitarea articolelor mici, și pentru a așeza pe ea televizorul, iar canapeaua extensibilă cu spațiu de depozitare inclus te va ajuta să menții un aspect ordonat în sufragerie. De preferat ca mobilierul pentru hol să fie prevăzut cu suficient spațiu de depozitare pentru încălțăminte, pentru hainele de exterior, dar și pentru accesorii diverse.

Așadar, este de preferat ca mobilierul să fie unul plăcut din punct de vedere estetic, dar în același timp designul lui să fie potrivit pentru depozitare ascunsă sau chiar să aibă funcții multiple pentru a economisi spațiu.

În ceea ce privește obiectele de decor, limitează-te la alegerea unor piese decorative de impact, preferă întotdeauna materialele naturale și culorile care luminează, care deschid atmosfera, pentru a crea un spațiu odihnitor, relaxant, modern și plăcut din toate punctele de vedere. Poți alege piese de mobilier prevăzute cu oglinzi sau poți amplasa tu oglinzi în colțurile care par întunecate, astfel încât să oferi senzația de suficient spațiu și să ajuți lumina naturală să se reflecte în orice colț al locuinței.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *