Am un prieten pe Facebook care este total impotriva mancarurilor si stilurilor de viata nesanatoase, el incluzand in aceasta categorie si produsele Starbucks.
Astazi vine cu un share la o stire care are un titlu bumbastic, care pana la urma este un FÂS: „Starbucks recunoaste ca foloseste la prepararea bauturilor un extract din gandaci„.
Constienta fiind de practicile jurnalistice de cea mai joasa speta din Romania, m-am gandit sa vad cu adevarat despre ce e vorba. Pe scurt: nu este nimic surprinzator sau iesit din comun.
La fel cum mancam „scuipat de albine” acest extract din gandaci este un simplu colorant numit „carmin” si cred ca mai de graba ar trebui sa ne facem grij ca este colorant si nu neaparat ca este extras din nu stiu ce gandac din Mexic.
Iar ca sa ne confirmam faptul ca stirea este o bomba fara fitil facuta doar sa starneasca panica, chiar este mentionat faptul ca „Carminul este folosit si in industria alimentara din Romania”.
Deci noi pana acum am mancat acest colorant de X ani de zile, dar a trebuit sa zica Starbucks ca este extras dintr-un gandac din Mexic pentru a ne deschide ochii…
Un alt punct de vedere la fel de bumbastic avem si din partea Realitatea.net: „Scandal la Starbucks: Strawberry Frappuccino conţine roşu de coşenilă”
Voi ce reactie ati avut la aflarea acestei stiri?