Silicon sau solutie salina

Dincolo de faptul ca tipul de implant ales trebuie discutat in prealabil cu medicul chirurg, pentru a face o alegere in deplina cunostinta de cauza, merita sa arunci un ochi peste randurile de mai jos si sa afli cate ceva despre tipurile de implanturi de pe piata, limitele si atuurile lor.

Silicon sau solutie salina

Fiecare categorie de implant mamar are propriile avantaje si neajunsuri insa optiunea pentru una sau alta dintre ele, este conditionata de circumstante personale, preferinte si nu in ultimul rand de bugetul disponibil.

Atat implanturile cu silicon cat si cele cu solutie salina sunt protejate de un invelis exterior din silicon solid (fie neted, fie texturat) dar maleabil si elastic.

Implanturile cu gel de silicon

Asa cum le spune si numele, sunt umplute cu un gel de silicon (preumplute, inainte de efectuarea implantului propriuzis) de consistenta si elasticitate variabila.

Avantaje:

Au o lunga istorie in spate si au fost perfectionate cu fiecare generatie de implant nou aparuta pe piata.

Sunt mai rezistente decat alte tipuri de implant mamar.

Sunt foarte diferite ca forma si ofera contururi anatomice foarte apropiate de cele naturale.

Cele cu suprafata texturata ofera multa stabilitate si reduc riscurile aparitiei unor accidente (cum ar fi alunecarea sau spargerea).

Principalul dezavantaj pentru un implant cu gel de silicon consta in faptul ca in caz de scurgere a gelului, trebuie intervenit de urgenta, gelul putand provoca o serie de reactii adverse.

Implanturile cu solutie salina

Au si ele o componenta exterioara de silicon, insa in interior sunt umplute cu o solutie sterila ce are ca principala componenta apa cu sare.

Principalul avantaj consta in faptul ca in caz de rupere sau scurgere, solutia salina este inofensiva pentru organism si va fi eliminata din corp in mod natural.

Dezavantaje:

Au o durata de viata mai mica decat implanturile de silicon.

Sunt mai predispuse la alunecari si deformari.

Sunt disponibile doar in forma sferica si nu in forme anatomice.

Creaza un disconfort mai mare decat implanturile de silicon.

Aceste doua tipuri de implant sunt cele mai folosite si cele mai bine testate, exista insa si alte tipuri (cu ulei de soia, hidrogel etc.) mai putin populare, unele in stadiu experimental sau fara omologare atestata in unele tari (de exemplu in Mare Britanie sunt interzice).

Indiferent de tipul de implant sau alta operatie estetica pentru care optati, la toate clinicile de chirurgie plastica trebuie sa puneti in balanta atat avantajele cat si dezavantajele lui, pentru a fi sigure ca alegeti in deplina cunostinta de cauza.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *