Sfecla rosie, un remediu impotriva cancerului!

Sfecla rosie

Sfecla rosie este alimentul perfect in prevenirea cancerului. Cu timpul, organismul nostru trebuie sa acumuleze proteinele si vitaminele necesare unei vieti echilibrate si sanatoase. Pentru asta este foarte important sa consumam aceasta leguma care se poate gasi cu usurinta, inclusiv in anotimpul rece de toamna-iarna.

Sfecla rosie are un continut bogat de potasiu si mangan, doua dintre oligoelementele indispensabile vietii. Cele doua ajuta la asimilarea calciului in organism, fiind responsabile cu reglarea metabolismului proteinelor, lipidelor si glucidelor. De retinut este faptul ca in anotimul rece, organismul nostru sufera modificari si pierde multe dintre vitaminele acumulate pe timpul verii de la fructe.

Sfecla se afla pe locul doi, dupa usturoi, in topul legumelor bogate in fier. Consumand zilnic o sfecla, poti intari sistemul imunitar, marind astfel si procesul de oxigenare a tesuturilor, incurajand totodata si productia de globule rosii noi.

Se stie ca indiferent de cum gatim aceasta leguma, ea reuseste sa-ti pastreze proprietatile. Se pot alege in jur de 5-6 bucati de sfecla, se pun la cuptor si se lasa aproximativ 2 ore. Apoi, se decojesc, iar interiorul se poate da prin razatoare. Se poate manca alaturi de o friptura, in loc de salata.

De ce trebuie sa consumam mai des sfecla rosie?

  • tine cancerul la distanta
  • trateaza eventualele radiatii la care a fost corpul expus
  • imbunatateste sistemul imunitar
  • stablizeaza PH-ul, acesta fiind responsabil cu mentinerea imunitatii organismului.
  • ajuta la detoxificarea si protectia ficatului
  • regleaza tensiunea arteriala
  • previne aparitia bolilor de piele si de inima
  • are putine calorii si poate fi folosita si in dietele si curele de slabire
  • distruge grasimile acumulate
  • este contraindicata pentru diabetici, intrucat pastreaza un continut bogat de zahar

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *