Sfaturile specialiștilor pentru a alege anvelopele de iarnă potrivite pentru mașina ta

michael-heuser-kNv2wy40YSs-unsplash

Anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru a oferi tracțiune cumulativă la temperaturi mai scăzute. Dacă conduci des în condiții dure de iarnă, anvelopele de iarnă sunt potrivite și pentru mașina ta. Iată câteva sfaturi utile pentru a te ajuta să cumpari anvelopele de iarnă potrivite pentru mașina ta.

Unele anvelope all-season au marcajele M + S aferente. Aceasta implică aderența crescută în condiții de noroi și zăpadă. Aceste anvelope sunt concepute pentru toate anotimpurile și au un design foarte agresiv al benzii de rulare, care poate oferi o tracțiune mai mare în diferite condiții, designul lor fiind compus din blocuri de rulare mai mari și un spațiu liber mai mare.

Scopul acestor anvelope este de a obține cea mai bună durată de viață a anvelopei, precum și performanțe decente în majoritatea condițiilor meteorologice. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că sunt potrivite pentru conducerea pe timp de iarnă. Dacă vei circula cu acest tip de anvelope pe un carosabil umed sau înghețat, acestea nu îți vor asigură tracțiunea și distanța scurtă de oprire pe care o obții de la o anvelopă concepută special pentru zăpadă.

Dacă îți dorești să fii sigur pe mașina ta atunci când conduci pe zăpadă sau gheață, caută anvelope fabricate din compusul corect și marcate cu un fulg de zăpadă. Aceasta înseamnă că acest tip de anvelope au fost testate și autorizate să funcționeze în condiții de iarnă și sunt extrem de sigure.

Anvelopele cu simboluri montane triunghiulare asociate cu fulgi de zăpadă asigură cea mai simplă tracțiune în condiții de iarnă. Ele sunt realizate din compuși de cauciuc care sunt încă moi la temperaturi scăzute. Au chiar și un stil agresiv al benzii de rulare care poate acumula aderență pe gheață și zăpadă. Aceste anvelope vor avea imaginea munților și a fulgilor de zăpadă, sau simbolul M + S.

Anvelopele te pot ajuta să economisești bani pe combustibil?

Fiecare anvelopă nou achiziționată vine cu specificații tehnice și diverse etichete. Eticheta conține în prezent 3 imagini, fiecare dintre acestea reprezentând trei lucruri separate – economia de combustibil, zgomotul și aderența pe teren umed. Acest sistem de analiză te poate ajuta să înțelegi gradul de eficiență al anvelopelor:

Cu anvelopele potrivite poți face economie de combustibil. Etichetele pentru anvelopele eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil variază de la A la G. De obicei se folosesc scale de culoare: săgețile negre și litere mari albe indică evaluarea anvelopei. Clasa „A” – anvelope eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Cea mai slabă anvelopă are un rating roșu „G”. Diferența dintre cele mai bune și cele mai proaste evaluări va fi de 7,5%. Deoarece anvelopele reprezintă 20% din consumul total de combustibil al unei mașini, o alegere înțeleaptă va aduce economii importante. Cu cât parcurgi mai mulți kilometri, cu atât mai mulți bani poți economisi pe anvelope eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Gradul de aderență este extrem de important atunci când alegi anvelope noi pentru mașina ta. Etichetele anvelopelor pentru aderență pe teren umed variază de la A la G. Săgețile negre și literele albe indică gradul anvelopei. Evaluarea descrie distanța de oprire în zilele ploioase.

Diferența este că, odată ce frânezi, fiecare literă din această clasificare are asociată o diferență de 2,5 metri de frânare în plus, la 50 mph, față de litera anterioară. În mod concret, anvelopa asociată „A” se va opri cu 18 metri înaintea anvelopei „F”.

Nivelul de zgomot variază în funcție de tipul de anvelopă achiziționat. Eticheta anvelopei care face referire la zgomot este formată din 3 bare. O bară neagră indică faptul că anvelopa este de 3 dB sau mai mare conform viitoarelor reglementări UE, două bare negre indică faptul că anvelopa respectă reglementările actuale și viitoare, iar trei bare indică faptul că anvelopa respectă reglementările actuale, dar există posibilitatea să nu fie conformă pentru alte reglementări viitoare.

În ce perioadă este recomandat să montezi anvelopele de iarnă?

Atunci când temperatura scade sub 7,2 C, este timpul să mergi la un service auto, cu scule pentru vulcanizare, şi să iţi montezi anvelopele de iarnă. Păstrează anvelopele pe vehicul până când condițiile de condus se îmbunătățesc, astfel încât temperatura să fie întotdeauna mai mare de 7,2 C. Apoi treci la anvelope de vară sau cele pentru toate anotimpurile.

După îndepărtarea anvelopelor de iarnă, poţi să le păstrezi până în iarna următoare. Păstrează-le într-un loc răcoros și uscat (de preferință într-un subsol sau garaj). Menținerea căldurii poate fi dăunătoare compușilor de cauciuc. Păstrează-le într-o folie de protecție neagră pentru a preveni uscarea sau crăparea cauciucului.

Care este dimensiunea anvelopei care se potrivește mașinii tale?

Dimensiunea anvelopei este reprezentată de un șir de numere tip 255/55 R18. Acest lucru este de obicei esențial, deoarece poate fi necesar să confirmi că toate anvelopele pe care le-ai instalat pe mașină au dimensiunea corectă, așa cum este descrisă în manualul vehiculului. Aceste numere de pe anvelope indică:

  • 255 – dimensiunea anvelopei. Aceasta înseamnă lățimea (în milimetri) a anvelopei
  • 55- aceste numere specifică partea superioară a peretelui lateral al anvelopei, exprimată ca proporție din lățimea anvelopei. În acest exemplu, vârful anvelopei este de 55% din dimensiunea sa.
  • R – Construcția anvelopelor. Litera „R” indică faptul că anvelopa este de construcție radială, așa cum sunt majoritatea anvelopelor fabricate în prezent. diferite tipuri de construcție includ „B” (centrul polarizant) și „D” (diagonală).
  • 18 – diametrul roții. Această cifră descrie dimensiunile jantei roții în inci pe care urmează să fie montată anvelopa.
Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *