Sfaturi prin care poti avea parte de cele mai bune paste

Sfaturi prin care poti avea parte de cele mai bune paste

Vrei sa ai parte de fiecare data de cele mai bune paste? Atunci trebuie sa citesti acest articol si vei reusi sa obtii pastele perfecte pe care le doresti sau macar asemanatoare cu cele pe care le mananci in Italia. Italienii au cateva secrete in ceea ce priveste pregatirea pastelor.

   Hai sa descoperim care sunt aceste secrete

Adauga 2 lingurite de sare in apa pentru fiecare 50 de grame de paste

Poate ca parea destul de multa sare dar este singurul moment in care poti pune sare. Nu uita ca atunci cand pastele fierb acestea absorb din apa iar o mare parte din sare pe care o adaugi in aceasta apa va fi absorbita de paste.  Este necesar sa apa sa fie destul de sarata ca pastele sa aiba un gust bun.

Fierbe pastele in cel putin 3,5 litri de apa

Nu uita ca pastele au nevoie de foarte multa apa atunci cand fierb. Acestea elibereaza amidon si daca pui putina apa la fiert atunci amidonul o va ingrosa iar pastele vor deveni lipicioase. Foloseste o oala mare si adauga cel putin 3.5 litri de apa pentru fiecare jumatate de kilogram de paste.

Alege pastele in functie de tipul de sos

Pastele au diferite forme cu un scop bine intemeiat. Din acest motiv unele sunt potrivite pentru sosurile groase in timp ce unele sunt potrivite pentru sosurile pe baza de ulei de masline. Pennele sau pastele tubular sunt perfecte pentru sosurile mai groase in timp ce spaghetti sau paste mai lungi sunt perfecte pentru sosurile usoare.

Amesteca in paste dupa ce le pui in apa

Pastele se adauga in apa care deja a inceput sa fiarba deoarece amidonul din paste este eliberat chiar in primele minute de gatire. Este foarte important sa amensteci in paste imediat ce le-ai adaugat in apa dar si in urmatoarele 2-3 minute pentru a se evita lipirea lor.

Nu adauga ulei in apa de fiert

Cu siguranta ai auzit  ca punerea uleiului in apa va determina ca pastele sa nu se lipeasca. Daca adaugi ulei in apa in care fierb pastele acesta le va acoperi cu particule mici de grasmine iar asta le va impiedica sa absoara ulterior sosul. Nu exista nicio dovada ca uleiul ajuta ca pastele sa nu se mai lipeasca.

Pastreaza putin din lichidul in care au fiert pastele

Lichidul in care au fiert pastele este plin de amidon si de aceea este perfect de adaugat in sos mai ales daca vrei ca acesta sa fie mai gros. Amidonul din apa in care pastele au fiert va ingrosa sosul si il va face mai aderent. Pastreaza de fiecare data un sfert de cana din lichidul pastelor ca vei avea nevoie de el in mod sigur.

Scurge pastele dupa ce au fiert

Este foarte important sa opresti gatirea pastelor imediat ce acestea au fiert.  Daca le stingi focul si le lasi in apa cateva minute acestea vor continua sa se gateasca si vor deveni prea moi si prea lipicioase.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *