Sfaturi pentru un concediu in siguranta

Sfaturi pentru un concediu in siguranta

Sfaturi pentru un concediu in siguranta

Pandemia ne loveste din plin in mai multe sectoare din viata noastra. Ca sa poti avea parte de un concediu in siguranta in aceasta perioada trebuie sa acorzi o atentie sporita normelor de protectie. Coronavirusul nu a disparut si din aceasta cauza trebuie sa fim atenti atunci cand mergem in vacanta. In acele momente sansele de a te infecta sunt mult mai mari.

    Lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand pleci in vacanta

Verifica intotdeauna situatia locului de destinatie

Cel mai bine este ca inainte de a pleca intr-o vacanta sa verifici care este situatia locului in care urmeaza sa calatoresti. Vezi cate cazuri sunt si care sunt restrictiile impuse de autoritati. In cazul in care ai planificata o vacanta in strainatate trebuie sa verifici daca intrarea in respectiva tara se face fara carantina sau daca trebuie sa faci un test inainte.

Toate aceste verificari trebuie sa le faci ca tu si familia ta sa va simtiti in siguranta atunci cand calatoriti, in caz contrat s-ar putea ca atunci cand ajungeti la destinatie sa aveti surprize.

Verifica daca hotelul sau pensiune la care vei fi cazata respecta masurile de preventie

Nu are rost sa mergi intr-un loc in care normele de preventie nu sunt respectate. Coronavirusul a ajuns sa faca tot mai multe victime si trebuie sa te protejezi cat de mult poti. Este esential pentru tine si pentru familia ta sa stii ca hotelul unde stai este sigur si ca nu reprezinta o problema pentru sanatatea ta.

Evita locurile periculoase

O solutie pentru a  combate raspandirea virusului cel mai bine este sa eviti spatiile aglomerate. Este riscant sa te apropii de alti turisti si cel mai bine este sa ii tii la distanta.  Chiar daca este in aer liber cel mai este sa te feresti de aceste mici intrevederi. Spatiile pline cu turisti chiar reprezinta un pericol pentru sanatatea ta.

Supravegheaza cu atentie copii

Atunci cand cei mici se joaca cel mai bine este sa fii cu ochii pe ei. Ai grija ca suprafetele pe care le ating sa fie curate si intotdeauna sa se dezinfecteze. Tine la tine  intotdeauna un gel dezinfectant si ai grija sa se spele pe maini ori de cate ori au ocazia.  Nu ii lasa nesupravegheati ca nu stii pe unde ajung sa se joace. In aceste  momente nu este recomandat sa lasi copii in orice loc de joaca.

Ia in calcul ca s-ar putea sa te imbolnavesti pe durata vacantei

Este mult mai bine sa fii precauta, pana la urma nu stii niciodata ce se poate intampla.  In stiuatia in care un membru din familia ta se va imbolnavi pe durata calatoriei trebuie sa stii ce ai de facut. Nu trebuie sa intri in panica si ai nevoie sa stii ce trebuie sa faceti in acea perioada. Daca acest lucru se va intampla in mod sigur vacanta ta va fi distrusa.  Din aceasta cauza inainte de a pleca intr-o vacanta trebuie sa fii putin precauta. Nu sta prea mult in grupuri mari de persoane si dezinfecteaza toate suprafete din casa.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *