Sfaturi de care să ții cont atunci când alegi ținuta copilului pentru primul său eveniment public

ybsbbi6ug0x3t97

Fiind părinte, de cele mai multe ori, cel puțin la primul copil, alegerea hainelor pentru primul eveniment public al celui mic poate fi dificilă. Emoțiile te năpădesc, gândul zboară în mii de părți, nu știi cu ce să începi, cum să alegi hainele potrivite tipului de eveniment sau de unde să le alegi.

Trebuie să știi că alegerea unei ținute potrivite evenimentului este importantă, însă nu la fel de importantă ca și confortul celui mic. Acesta trebuie să se bucure de haine și încălțăminte confortabile, pe măsura sa, în care să se simtă bine și să nu fie stingher.

Optează pentru haine și încălțăminte potrivite, la modă

În primul rând trebuie să nu-ți forțezi copilul să poarte ceva ce nu-i place sau care-i incomodează mișcările. Cu siguranță ținuta și evenimentul vor fi eșuate, din acest punct de vedere. În funcție de tipul evenimentului la care va participa, fie nuntă, botez, zi aniversară sau alt tip de petrecere, încearcă să îi explici celui mic necesitatea unei ținute potrivite.

Participând la un eveniment formal, alege un costum negru pentru băieți format din sacou, vestă, cămașă, pantaloni si papion, din materiale naturale, recomandat bumbac, alături de o pereche de pantofi sau ghete din piele naturală, în funcție de perioada din an în care evenimentul are loc. Pentru domnișoare poți opta pentru o rochiță dantelată, roz cu perle sau una vișinie din catifea și o pereche de pantofi sau balerini în aceeași culoare. Chiar dacă cei mici nu sunt conștienți de alegerea unei ținute la modă, cu siguranță vor fi extrem de bucuroși atunci când cineva le va aprecia hăinuțele sau pantofiorii.

Atât hainele, cât și încălțările trebuie să fie potrivite și confortabile, pentru că cei mici au obiceiul să alerge, să se distreze și contorsioneze în fel și chip atunci când sunt fericiți și au partenerii de joacă ideali. Hainele trebuie să fie din materiale ușoare, respirabile, care să le ușureze mișcarea și joaca. Alege încălțăminte cu talpă flexibilă pentru copii pentru ca cei mici să poată alerga în voie și să nu simtă niciun disconfort la nivelul picioarelor.

Alege încălțăminte comodă

Cei mici sunt veșnic activi, cu atât mai mult atunci când participă la un eveniment și se întâlnesc cu alți prichindei de aceeași vârstă. În acest caz, încălțămintea pe care o alegi trebuie să fie comodă, confortabilă și să nu alunece.

Alege încălțăminte pentru fete sau pentru băieței cu un design creat special pentru confort, cu o talpă flexibilă ce permite libertate de mișcare, dar care să preia șocurile atunci când cei mici aleargă, din materiale ușoare pentru o comoditate sporită și o mai bună respirabilitate a picioarelor. Optează pentru încălțăminte cu închidere cu scai pentru mai multă senzație de libertate și un confort mai ridicat.

Un aspect important al tălpii este proprietatea antiderapantă. Încălțămintea pentru copii trebuie să beneficieze de această caracteristică pentru a evita alunecarea atunci când pășesc sau aleargă.

Investește în haine și încălțăminte pe termen lung

Deși cei mici au tendința de a crește peste noapte, atunci când alegi hăinuțe sau încălțăminte pentru cei mici, investește în articole din materiale de calitate. Astfel de haine și încălțări pot fi purtate la primul său eveniment public, dar și la următoarele evenimente, sărbători, mese festive sau chiar la grădiniță, dacă situația o impune. Cel puțin până cel mic dă semne că a crescut și necesită alte haine sau încălțări.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *