Scaunul de masina pentru copii – sfaturi si reguli legate de scaunele de masina pentru copii

Scaunul de masina pentru copii – sfaturi si reguli legate de scaunele de masina pentru copiiDupa cum toata lumea stie, scaunele de masina pentru copiii mai mici de 3 ani sau 135 cm au devenit obligatorii, iar odata cu aceasta obligativitate a inceput goana dupa cautarea scaunului de masina perfect.

Este de preferat sa face achizitia aceasta inainte de nasterea copilului, transportul in siguranta a copilului de la spital acasa se poate face intr-un scaun sau o scoica special conceputa pentru masina.

Aveti grija atunci cand imprumutati un scaun de masina sau cand il cumparati la mana a doua de la cineva, trebuie sa fiti 100% sigur ca acest scaun nu a fost implicat intr-un accident, ca nu are parti lipsa sau care nu sunt prinse bine. Deasemenea, asigurati-va ca aveti intructiunile de montare pentru a fixa corect si in siguranta scaunul in masina dumneavoastra.

Daca scaunul cumparat nu se potriveste masinii dvs sau sistemul de prindere nu se fixeaza corespunzator este mai bine sa returnati produsul decat sa improvizati fixarea acestuia. In primul rand scaunul este un element de siguranta si nu ar trebui sa neglijam acest lucru. Mai bine ne asiguram din toate punctele de vedere ca scaunul este corespunzator decat sa regretam mai tarziu.

Copiii de pana la 2 ani si chiar mai mari ar trebui pozitionati intr-un scaun cu spatele la sensul de mers al masinii. Aceasta este o masura de siguranta ca in cazul unui accident frontal capul copilului sa se lase pe spate in locul special amenajat al scaunului.

Iar ca un ultim sfat: ganditi-va de cateva ori inainte si luati in calcul toate posibilitatile inainte de a cumpara un scaun de masina. Siguranta este primordiala in acest caz si nu este loc de facut economii.

» Vezi o gama completa de scaune de masina pentru copii.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *