Scapă de Apelurile Deranjante: Descoperă Pașii Pentru Blocarea Unui Număr de Telefon pe iPhone

blocheazanumerelepeuniphone

Ai ajuns vreodată acasă după o zi lungă, dornic doar de o seară liniștită, când, brusc, telefonul tău iPhone începe să sune și să afișeze pe ecran un apel cu număr privat? Sau poate ai fost într-o întâlnire importantă, iar telefonul tău a început să vibreze insistent, iar tot ce îți doreai era să ai un buton magic care să îți permită blocarea apelurilor pe iPhone? Este frustrant, nu-i așa?

Nu ești singurul care și-ar dori să știe care sunt pașii pentru blocarea unui număr de telefon pe iPhone cât mai simplu și rapid. Așadar, dacă te-ai întrebat vreodată cum să pui capăt serilor în care te deranjează un apelant ascuns pe iPhone fără să fie nevoie să îți schimbi numărul sau să arunci telefonul pe fereastră, ai ajuns în locul potrivit.

Vrei să aflii cum să faci blocarea unui apelant ascuns sau dacă există o aplicație pentru blocarea unui număr privat pe iPhone? Ei bine, pregătește-te să descoperi cum, cu câțiva pași simpli, poți reuși blocarea apelurilor pe telefonul tău și alte trucuri prin care poți bloca apelurile nedorite pe WhatsApp sau Facebook.

Adio apeluri nedorite: pași simpli pentru blocarea unui număr de telefon pe iPhone

Ești gata să îți iei rămas bun de la apelurile nedorite? Este mai simplu decât ai crede! Totul se rezumă la câțiva pași simpli. Fie că este vorba de un apel spam, un marketer prea insistent, sau chiar un număr care nu-ți inspiră siguranță, iPhone-ul tău are funcțiile necesare pentru a bloca aceste numere. Iată care sunt pașii pe care să îi urmezi pentru blocarea unui număr de telefon pe iPhone:

  • Deschide aplicația “Telefon” – aceasta se află pe ecranul de start al iPhone-ului tău și îți este utilă în gestionarea apelurilor.
  • Accesează lista de apeluri recente – mergi la secțiunea „Recente” pentru a vedea o listă a tuturor apelurilor primite și efectuate. Aici vei găsi numerele care te-au contactat, inclusiv numerele private.
  • Găsește numărul pe care vrei să-l blochezi – navighează prin lista de apeluri recente până când găsești numărul pe care dorești să-l blochezi. Acest pas este crucial pentru blocarea numerelor private sau a oricăror alte numere care te-au apelat.
  • Apasă pe simbolul “informații” (i) – lângă fiecare număr de telefon din lista ta vei vedea un simbol mic, reprezentând un „i” într-un cerc. Apasă pe acest simbol pentru a accesa mai multe detalii despre apel.
  • Selectează opțiunea “Blochează acest Apelant” – derulează până la partea de jos a ecranului de detalii și vei găsi opțiunea „Blochează acest Apelant”. În acest mod vei putea realiza blocarea oricărui număr de telefon privat pe iPhone și vei împiedica numărul respectiv să te mai contacteze prin apeluri, mesaje text sau FaceTime.
  • Confirmă acțiunea – după ce finalizezi pașii de mai sus, vei primi primi un mesaj care te va întreba dacă ești sigur că vrei să blochezi numărul. Aceasta este o măsură de siguranță pentru a te asigura că nu blochezi pe cineva din greșeală. Apasă pe „Blochează Contact” pentru a confirma.

Ce se întâmplă dacă blochezi un nr de telefon pe iPhone?

După ce ai reușit să ai un număr de telefon blocat pe iPhone-ul tău, probabil începi să te gândești dacă mai este nevoie să urmezi și alți pași. Te întrebi unde găsești contactele blocate pe iPhone sau care sunt pașii pentru deblocarea unui nr de telefon? Continuă să citești următoarele paragrafe pentru a afla care sunt opțiunile tale după ce ai finalizat procesul de blocare a unui număr de telefon pe iPhone-ul tău.

Cum deblochezi un număr pe care l-ai blocat

Poți accesa un număr pe care l-ai blocat din setările iPhone-ului. Derulează până găsești opțiunea “Telefon” și selectează-o. Apoi selectează “Blocare și Identificare Apelanți” pentru a putea accesa lista apelurilor restricționate. Apasă pe „Blocare Contact” pentru a vedea lista de numere pe care le-ai blocat. Pentru dezactivarea opțiunii de blocare a anumitor apeluri pe iPhone, este necesar să glisezi spre stânga sau să folosești opțiunea de editare pentru a elimina blocarea.

Unde găsești lista numerelor blocate pe iPhone

Lista numerelor blocate se găsește în Setări > Telefon > Blocare și Identificare Apelanți. Aici poți vedea și gestiona toate numerele pe care le-ai blocat. Dacă dorești să faci un backup al datelor din telefon, inclusiv al listei cu numere blocate, poți folosi accesorii pentru telefoane, cum ar fi stick de memorie sau cablu USB pentru iPhone pentru a le salva.

Dacă blochezi un număr de telefon pe iPhone, mai primești mesaje?

Odată ce un număr este blocat, nu vei mai primi apeluri, mesaje text sau FaceTime-uri de la acel număr. Mesajele trimise de numărul blocat nu vor fi primite. De asemenea, dacă cineva îți blochează numărul de telefon, nu îi mai poți trimite mesaje.

Cum funcționează și ce înseamnă funcția “apel respins automat”

Atunci când blochezi un număr, apelurile de la acel număr sunt respinse automat. Apelantul poate auzi câteva tonuri de ocupat înainte de a fi redirecționat către mesageria vocală.

Ce sunt apelurile restricționate

Apelurile restricționate sunt acele apeluri care vin de la numere care au ales să ascundă sau să restricționeze afișarea numărului lor. Aceste apeluri pot fi, de asemenea, filtrate sau gestionate prin setările telefonului tău, în funcție de preferințele tale.

Vreau să aflu un număr de telefon ascuns care m-a sunat, dar nu știu cum să fac. Îți sună cunoscută întrebarea? Aflarea unui număr ascuns care te-a apelat pe iPhone este mai complicată întrucât nu există o funcție specifică în setările telefonului care să îți permită acest lucru. Poți totuși apela operatorul de telefonie mobilă cu care colaborezi pentru a solicita suport în acest sens, în limitele legislației privind protecția datelor cu caracter personal.

Tips & tricks despre blocarea unui apelant în aplicații

Ai reușit blocarea apelantului deranjant pe iPhone, dar primești în continuare apeluri și mesaje pe alte aplicații pe care le folosești, cum ar fi Facebook sau WhatsApp? Ai vrea să aflii dacă există o aplicație de blocare a apelurilor pe telefon, care să funcționeze pentru toate opțiunile prin care poți fi apelat? În timp ce restricționarea apelurilor se poate efectua din setările telefonului, blocarea apelurilor din alte aplicații pe care le folosești la iPhone se efectuează din setările fiecărei aplicații.

Pași simpli pentru blocarea pe WhatsApp și Facebook

Te întrebi dacă atunci când blochezi pe cineva pe WhatsApp, acea persoană vede că ai blocat-o? Când blochezi pe cineva pe WhatsApp, acea persoană nu va putea să te sune, iar mesajele sunt blocate pe iPhone. Deși nu primește o notificare că a fost blocată, prin faptul că nu te mai poate contacta, își va da seama că ceva este în neregulă. De asemenea, persoanele blocate nu vor putea vedea actualizările tale de stare sau ultima ta vizită. În plus, dacă ești blocat pe WhatsApp, nu mai poți suna sau trimite mesaje către persoana care te-a blocat.

Dacă blochez pe cineva pe Facebook, el vede? Ca și în cazul blocării pe WhatsApp, persoana pe care ai blocat-o nu va primi o notificare care să îi confirme acțiunea ta. De asemenea, acea persoană nu va mai putea să te vadă pe Facebook, să îți trimită mesaje prin Messenger sau să te adauge ca prieten.

Unde găsesc persoanele blocate pe Messenger sau WhatsApp

Pentru a vedea lista de persoane pe care le-ai blocat pe Messenger, accesează setările aplicației Messenger, selectează „Confidențialitate” și apoi „Persoane blocate”. Aici poți gestiona lista ta de contacte blocate. Tot din acest meniu poți realiza deblocarea anumitor apelanți prin Messenger pe telefon sau poți adăuga alte persoane la lista celor blocate.

În WhatsApp, poți găsi persoanele blocate atingând cele trei puncte verticale din colțul dreapta sus pentru a deschide meniul, apoi selectează „Setări„. Din acest meniu, alege opțiunea “Cont” și apoi mergi în meniul “Confidențialitate”. În opțiunea “Contacte Blocate” sau “Blocat” (denumirea variază în funcție de versiunea de WhatsApp pe care o ai instalată), poți vedea toate numerele pe care le-ai blocat.

Cum suni cu număr privat pe iPhone

Vrei să știi cum să suni pe cineva cu număr ascuns de pe iPhone? Acum că ai aflat cum să blochezi un apelant pe telefonul tău, îți poți ascunde și tu numărul de telefon și suna alte persoane. Iată care sunt pașii:

  • Opțiunea 1: folosește codul temporar

Înainte de a forma numărul pe care dorești să-l apelezi, introdu codul #31#. De exemplu, dacă vrei să apelezi numărul 0723457895, vei forma #31#0723457895 și apoi apelezi. Acest lucru va ascunde numărul tău pentru apelul respectiv.

  • Opțiunea 2: folosește setările iPhone pentru ascunderea numărului

Unele rețele de telefonie mobilă permit ascunderea numărului tău de telefon pentru toate apelurile prin setările iPhone-ului. Pentru a verifica dacă această opțiune este disponibilă, deschide aplicația “Setări” pe iPhone. Mergi apoi la Telefon > Afișare ID apelant. Dacă opțiunea este disponibilă, poți să o dezactivezi pentru a ascunde numărul tău de telefon la toate apelurile. De asemenea, urmând aceeași pași, poți confirma dezactivarea apelării cu număr ascuns.

  • Opțiunea 3: contactează operatorul tău de telefonie mobilă

Dacă metodele de mai sus nu funcționează sau preferi o soluție mai permanentă, poți contacta operatorul tău de telefonie și să ceri să îți ascundă ID-ul apelant. Operatorii pot oferi această serviciu fie temporar, fie permanent.

În concluzie, gestionarea contactelor blocate pe dispozitivele iPhone și Android, fie că este vorba despre apeluri, mesaje prin WhatsApp sau Messenger, este un proces simplu și intuitiv.

Fie că ai nevoie să ascunzi numărul tău de telefon pentru a efectua un apel privat, să descoperi cum poți debloca un contact sau să gestionezi persoanele blocate pe platformele de mesagerie precum WhatsApp și Messenger, opțiunile oferite de aceste dispozitive și aplicații îți permit să controlezi cu ușurință cine te poate contacta.

Pentru a putea efectua setările în mod eficient, nu uita să îți actualizezi telefonul și să ai grijă și de piesele hardware pentru a-i asigura o bună funcționare. Folosește acesoriile pentru iPhone de care ai nevoie pentru a menține funcționalitatea telefonului tău la cel mai înalt nivel.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *