Nu stiu daca ati observat, insa produsele de ingrijirea parului din comert contin din ce in ce mai multi aditivi si substante toxice. Ati incercat vreodata sa cautati lista de ingrediente ale produselor pe care le folositi? Eu da. Ei bine, va pot spune ca m-am ingrozit; desi incerc sa cumpar produse pe a caror eticheta scrie ca sunt naturale.
Motivul este simplu: un sampon natural rezista 6 luni cel mult, insa cele din comert rezista pana la 2-3 ani, de aceea se vor adauga conservanti si alte substante foarte toxice. De asemenea, un sampon natural nu va face niciodata atat de multa spuma si, sa va spun un secret: spuma nici macar nu spala, desi iti da impresia ca o face.
Unele produse din comert sunt intr-adevar mai naturale, insa si acele putine substante toxice se vor observa in timp pe parul tau: va deveni din ce in ce mai fragil, mai greu de descurcat, secretia de sebum se va deregla si va albi prematur. Iar daca un produs este intr-adevar natural, pretul lui creste si nimeni nu-si doreste sa cheltuiasca o mica avere pentru un singur produs de ingrijire.
Acum ca v-am ingrozit cu aceste detalii, sa nu credeti ca va las fara o rezolvare. Daca nu este indicat sa folosim produse din comert atunci ce putem face? Simplu! Sampon homemade, 100 % natural.
Sampon natural pentru toate tipurile de par:
1 pahar de apa distilata
3 linguri de rozmarin
1 lingura de lemongrass
2 lingurite de ulei de arbore de ceai
½ lingurita de extract de vanilie
¼ pahar de sapun lichid pe baza de ulei vegetal
Puneti apa intr-un recipient si o lasati pe foc pana clocoteste. Ierburile trebuie puse intr-un termos si varsati apa peste ele, dupa care amestecati. Vasul se acopera si plantele vor fi lasate la infuzat timp de 20-30 de minute. Dupa acest timp, se scot plantele si peste acest mix se adauga uleiul de arbore de ceai si vanilia. Adaugati apoi sapunul lichid si amestecati pana se dizolva complet. Fiind un mix intre apa, sapun si ulei se va amesteca destul de greu asa ca trebuie sa insistati. La final, se va adauga compozitia rezultata intr-un recipient care se inchide ermetic.
Alte ingrediente pe care le poti folosi la prepararea unui sampon natural:
- • extractul de miere hraneste si curata delicat scalpul;
- • ghimbirul tonifica parul si contine multe vitamine, minerale: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu sau zinc
- • catina poate fi folosit in preparea unui sampon care va ajuta la regenerarea parului: zaharurile, acizii organici, proteinele, β-carotenul, mineralele, vitaminele (A, E, F, D, C si B), aminoacizii si acizii grasi, toate sunt elemente pe care ar trebui sa le cauti intr-un sampon;mesteacan, rozmarin, brusture, salvie sau coada calului sunt si ele benefice pentru regenerarea parului
- • sampoanele cu laptisor de matca regenereaza firul de par din interior , iar pentru o curatare in profunzime, intotdeauna vor functiona sampoanele pe baza de ceai verde si lamaie.
Poti crea un sampon natural cam din orice, asa ca data viitoare cand observi ca samponul tau este pe terminate, in loc sa dai fuga la supermarket, du-te la o farmacie naturala si aprovizioneaza-te cu bunatati. Fa din asta un proiect amuzant!