Salam de biscuiti, reteta copilariei. Obligatoriu pe masa de Revelion

M-am grabit sa fac ceva simplu, gustos si rapid pentru masa pe care o pregatesc de Revelion. Am ales salam de biscuiti pentru ca se face intr-o ora maxim si pentru ca lumea se da gata dupa el, mai ales daca e facut in casa. Evident ca a iesit gustos.

Imi place sa simt ca muncesc cu adevarat la felul pe care il prepar. Asa ca am preferat sa pisez biscutii bine de tot cu tocatorul. Aveam varianta sa ii dau prin masina de tocat carne.  Puteti face asta daca va grabiti si nu va place efortul.

Am ales jumatate de kilogram de biscuiti populari.

Am taiat cam 6 bucati medii de rahat, 50 g stafide, 30 g nuca si le-am pus intr-un bol cu putina nuca de cocos, ca sa nu se lipeasca intre ele.

Am amestecat nuca, rahatul si stafidele cu biscuitii pisati, si am pus si 2 pliculete de zahar vanilat. Am ales o oala mai inalta si mai mare, pentru a putea amesteca compozitia mai usor.

Intr-o oala am pus 600 ml lapte la fiert. Am adaugat 5 linguri de cacao, 6 linguri de zahar, jumatate pachet margarina pentru prajituri si 3 esente de rom.

Cand am vazut ca laptele e deja fierbinte, am luat oala de pe foc si am turnat-o pentru compozitia de biscuiti deja facuta. Am amestecat pana am inchegat bine totul.

Daca simtiti ca mai este nevoie de lapte, mai puteti turna putin, sau daca aveti impresia ca e prea moale, mai puteti pune biscuiti. Totul poate fi facut din ochi, gustati si va dati seama.

Finalul? Simplu si gustos

Se poate observa ca am pus compozitia intr-o tava de cozonac, in care am pus o folie de plastic, dar puteti pune compozitia si in folie direct, si sa o rulati exact ca pe un salam.

Mentionez ca mi-au iesit doua tavi.


Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *