Vrei sa ai parte de un aperitiv delicios, crocant si satios? Atunci trebuie sa incerci pachetele de primavara. Acestea sunt preparatele care contin ingrediente delicioase si care iti vor incanta papilele gustative. Rezultatul in mod sigur va fi unul palpitant si te vei bucura de cel mai interesant aperitiv.
Cum poti pregati acest minunat preparat
Timpul aproxiamtiv de pregatire: 30-40 de minute
Timpul aproxiamtiv de gatire: 30-40 de minute
Timp total: 80 de minute (aproximativ)
Metoda de preparare a aperitivului: prajire
Dificultatea retetei: medie
Cantitatea preparata : 5-6 portii
Ingrediente necesare pentru a pregati pachetelele de primvara
– 1 pachet de foi de placinta sau 1 pachet de foi de orez
– doua fire de ceapa verde
– 5 frunze de varza chinezeasca
– 1 morcov
– o jumatate de telina
– 1 ardei gras
– 5 ciuperci negre shiitake
– 100 de grame de taietei de orez
– 50 de grame muguri de fasole mungo
– 50 de grame de bambus (conserva)
– 2-3 lingurite de sos de soia
– 1 albus de ou
– ulei
– sare
– piper
Ingredientele necesare pentru sos
– 50 de ml de sos de soia
– 3 linguri de sos de peste
– 1 ardei iute
– o lingura de zahar
– 2 catei de usturoi
– o lingura de otet de orez
– 100 ml de apa calda
Modul in care se prepara pachetelele de primvara
Ciupercile negre trebuie sa fie taiate shiitake si se pun putin la inmuiat dupa care se pregatesc celelalte legume. Varza se taie fideluta, morcovul se curata si se taie batonase subtiri iar ceapa se taia in bucati de cativa cm. Ciupericule trebuie sa fie scurse de apa si se taie fideluta in timp ce bambusul se taie fasii.
Dupa care, se pune ulei intr-o tigaie si se calesc pe rand toate legumele. Mai intai se caleste ceapa verde, dupa care se caleste morcovul, varza, cipuercile si spre final se adauga bambusul si mugurii de fasole. In acelasi timp se fierb taiteii de orez si se adauga peste legumele calitae si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si cu piper dupa gust. La final se stropeste totul cu sos de soia si se lasa la racit.
Se pregatesc foile de placinta, se intind si se taie in jumatate supa care se ung marginile cu albusul de ou batut. Se aseaza coltul unei foi cu o lingura cu varf de legume calitate dupa care se ruleaza la jumatate, se impaturesc si marginile si se strang pana cand se formeaza un pachetel.
Pachetele de primavara se pun la prajit in ulei incins si pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot pachetele pe hartie si se lasa putin la racit dupa care se servesc cu sos picant. In functie de preferinte se pot servi cu sos dulce sau cu orez.
Pepararea sosului se face foarte usor. Trebuie sa speli ardeiul si sa il tai marunt. Pui intr-un bol sosul de peste, sosul de soia, otetul de orez, usturoiul pisat si zaharul. Amesteci aceasta compozitie pana cand se topeste zaharul dupa care adaugi ardeiul iute si apa.