Pune in aplicare aceste sfaturi pentru a nu fi afectata de barfele din jurul tau

Pune in aplicare aceste sfaturi pentru a nu fi afectata de barfele din jurul tau

Pune in aplicare aceste sfaturi pentru a nu fi afectata de barfele din jurul tau

Iti doresti sa nu mai fi afectata de barfele din jurul tau? Atunci trebuie sa iei masuri cat mai repede. Barfa este o atitudine des intalnita care deranjeaza si produce un rau iremediabil.

Barfa nu este o conversatie obisnuita, din contra aceasta este de cele mai multe ori spusa cu rea intentie si are tendinta de a denigra sau de a produce rau unei alte persoane.

   Iata ce spun psihologii despre barfa

Psihologul Laura-Maria Cojocaru sustine ca oamenii care manifesta un interes crescut fata de viata personala sau profesionala a altora fac asta din varii motive precum: lipsa de ocupatie, obisnuita de a se compara cu altii, invidia, dorinta de razbunare, neputinta de a rezolva sau de a accepta o situatie, stima de sine scazuta sau sentimentele de inferioritate pe care vrea sa le “ mascheze” prin punerea in inferioritate a persoanelor din jur. Aceasta atitudine exista din dorinta de a muta atentia de la aspectele nerezolvate din viata lor personala si mecanismul de aparare emotinal este menit sa le aduca putina consolare cu ideea ca problemele pe care le are sunt mai mici decat ale altora.

“Atunci când suntem tineri – cu cât suntem mai tineri! – suntem plini de energie, avem visuri măreţe, obiective, motivaţie şi încredere în viaţă, în reuşită. Suntem aşa deoarece încă nu suntem pe deplin ”virusaţi” de părerile celor din jur, de negativism, perfecţionism, criticism, de modelul lor de neîncredere, indolenţă, delăsare etc. Cu cât înaintăm în viaţă, cu atât riscul să devenim bârfitori (din motive de frustrări nerezolvate) creşte. Ca atare, putem spune că bârfa este mai degrabă un Semn de Bătrâneţe. Atunci când ”bârfitorul ”este totuşi tânăr în buletin, putem lua în calcul o bătrâneţe emoţională. În opoziţie, un Semn de Tinereţe ar fi construirea unor atitudini de tipul: acceptare, joc, bucurie, prietenie, colaborare, linişte interioară, renunţarea la compararea cu alte persoane, renunţarea la ”gura lumii”, asumarea responsabilităţii pentru propriile decizii, comportamente, respectiv rezultate obţinute în viaţă”, transmite psihologul Laura-Maria Cojocaru.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa nu fi afectata de barfele celor din jur

Trebuie sa incerci sa iesi din acest cerc vicios. Atunci cand in jurul tau exista multa barfa lucrurile nu au cum sa mearga bine. Cu toate astea trebuie sa urmezi sfaturile de mai jos daca nu vrei sa pui la suflet negativitatea cauzata de barfa din jurul tau:

Este necesar sa intelegi si sa accepti ca motivul barfei este de cele mai multe ori o rana emotionala nerezolvata. Nu incerca sa judeci persoana care a facut asta.

Daca te tenteaza sa barfesti cel mai bine este sa iti ocupi timpul cu lucruri mai utile pentru cresterea ta personala si sa iti vindeci ranile emotionale.

In momentul in care alte persoane barfesc in jurul tau cel mai bine este sa schimbi subiectul si sa directionezi discutia catre un alt aspect mai pozitiv.

Trebuie sa inveti sa apreciezi toate persoanele pe care le intalnesti. Cauta sa le vezi partile bune si sa inveti de la ei doar ce este pozitiv.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *