Principalele avantaje ale instalarii unui stabilizator de tensiune

electric-g7d6f0a665_1280

Felul in care functioneaza instalatia electrica se rasfrange automat si asupra functionarii obiectelor alimentate electric dintr-un spatiu. Fluctuatiile determina socuri electrice la nivelul componentelor acestor obiecte, iar cele mai afectate dispozitive sunt centralele termice si obiectele electrocasnice. Pentru a uniformiza variatiile de electricitate si pentru a preveni aceste socuri electrice, un stabilizator de tensiune este solutia ideala, datorita avantajelor pe care le ofera.

Ce este un stabilizator de tensiune?

Un stabilizator de tensiune este un dispozitiv electric ce are rolul de a uniformiza energia electrica, astfel incat aceasta sa aiba o tensiune constanta atunci cand ajunge la un anumit aparat.

Practic, dispozitivul este o cutie cu un motor, care permite pe o parte intrarea fluxului electric, iar pe cealaltă distribuirea acestuia cu tensiune constanta. Atunci cand curentul electric la intrare sufera fluctuatii, motorul stabilizatorului converteste aceasta tensiune fluctuanta in tensiune constanta.

Ce avantaje ofera stabilizatorul de tensiune?

Un stabilizator de tensiune este util atat in locuinte, cat si in spatii de birouri sau spatii comerciale. Practic, acest dispozitiv este util oriunde exista obiecte alimentate electric, care ar putea suferi de pe urma socurilor. Principalele avantaje ale unui stabilizator de tensiune sunt:

Reducerea impactului cauzat de fluctuatiile electrice

Acesta este probabil cel mai mare avantaj pe care il ofera stabilizatoarele, deoarece vorbim despre protectia unei investitii masive. Daca ne gandim la functionarea centralelor termice care se pot defecta ca urmare a socurilor electrice sau daca luam in calcul frigiderele sau calculatoarele folosite ca servere ce se pot defecta intr-o clipa, vom vedea ca importanta stabilizatoarelor de tensiune este cat se poate de clara.

Daca te intrebi cum poate tensiunea sa defecteze un obiect alimentat electric, atunci extrapoland, vom da urmatorul exemplu. Daca te simti insetat si bei apa, iar la un moment dat fluxul de apa devine mai slab si chiar se opreste, corpul tau realizeaza acest lucru si inceteaza sa mai bea. Daca apa ar porni din nou, cu un flux mai puternic decat cel  initial, cel mai probabil te-ai putea ineca.

Acelasi lucru se intampal si in cazul stabilizatoarelor de tensiune. Daca fluxul electric inceteaza, motorul dispozitivelor isi opreste si el functionarea. Daca fluxul revine si este mare si brusc, motorul primeste subit energie prea multa si poate fi supraincarcat, ceea ce conduce la cedarea sa.

Un exemplu in acest caz este ”lovitura de berbec” in cazul centralelor termice, o situatie particulara, care poate avea efecte devastatoare asupra investitiei tale.

Reducerea cheltuielilor aferente reparatiilor

Daca un obiect se defecteaza ca urmare a fluctuatiilor de tensiune, acesta va necesita in prima faza diagnoza si reparatii. Unele obiecte mai pot fi salvate, in vreme ce altele nu. Prin folosirea unui stabilizator de tensiune iti asiguri obiectele si buna lor functionare, chiar si in ipoteza producerii unor incidente frecvente de retea.

Stim ca atunci cand reteaua este foarte utilizata, cum se intampla in sezonul rece, caderile de tensiune sunt mai dese. Stabilizatorul te protejeaza de aceste situatii, permitandu-ti sa te bucuri linistit de obiectele si dispozitivele din casa ta.

Autonomie si eficienta

Stabilizatoarele de tensiune pot fi folosite alaturi de UPS-uri, pentru a fluidiza alimentarea cu energie electrica a spatiului de care dispui. Daca un stabilizator optimizeaza tensiunea, un UPS este o sursa neintrerupta de energie, adica un generator care stocheaza energie, pe care o elibereaza la nevoie, atunci cand alimentarea de la retea se opreste, ca urmare a fluctuatiilor sau defectiunilor. Aceste doua echipamente ofera autonomie si eficienta, fiabilitatea si un plus de siguranta.

Alege cele mai bune stabilizatoare de tensiune din magazine precum Mathaus, pentru a avea certitudinea ca obiectele din casa ta sunt in deplina siguranta. In acelasi timp tu iti protejezi investitiile si, de ce nu, chiar si starea de bine pe care o resimti in locuinta ta.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *