Principalele afectiuni ale ochiului

Articolul de astazi este unul mai mult cu tenta medicala si vom vorbi despre principalele afectiuni ale ochiului si cum se manifesta acestea.

Principalele afectiuni ale ochiului

Cataracta este o afectiune care se manifesta prin opacifierea cristalinului. Simptomele de baza sunt: vederea incetosata, dubla tulburari vizuale, sensibilitate la lumina. Cataracta se poate trata doar prin interventie chirurgicala si consta in inlaturarea cristalnului, care va fi inlocuit cu o piesa asemanatoare sau se va sugera purtarea lentilelor de contact speciale. Astfel de interventii trebuie facute doar la clinicile de oftalmologie, si nu in alta parte.

Conjunctivita este cea mai populara afectiune. Ea reprezinta inflamatia membranei conjunctive care acopera globul ocular. Conjuctivita este o afectiune inflamatorie, avand mai multe cauze ale aparitiei: alergie, bacterii sau chiar canale incomplet deschise(la nou nascuti). Conjuctivita se manifesta prin ochi inrositi, lacrimare abundenta, senzatie de corp strain sau secretie alb-galbuie care determina lipirea genelor. Conjuctivita poate fi trata, insa pentru diagnsticare trebuie consultat un medic oftalmolog, fiindca poate fi condundata si cu alte afectiuni.

Strabismul este de altfel o afectiune destul de intalnita. Aceasta afectiune apare in copilarie si se manifesta prin privirea incrucisata a pacientului. Exista mai multe feluri de strabism si anume: 1. Daca privirea e indreptata spre interior se numeste strabism convergent sau esotropie si 2. Daca privirea este indreptata spre exterior, se numeste strabism divergentÖsau exotropie. Exista posibilitatea ca un ochi sa fie mai afectat decat celalat. Datorita evolutiei tehnologice, aceasta afectiune se poate rezolva cu usurinta la o clinica de oftalmologie Constanta, cat si la orice alta clinica specializata in oftalmologie.

Sindromul ochiului uscat. Desi este o afectiune prezenta mai mult la persoanele in varsta, aceasta problema apare si in randul tinerilor. Afectiunea se face remarcata atunci cand ochii sunt predispusi la efort, cum ar fi cand citim sau cand stam in fata calculatorului. Pe langa senzatia ochiului uscat, multi simt si iritatie si durere, iar din pacate, nu exista tratament pentru aceasta afectiune. Dar cu toate acestea, dupa un control la o clinica oftalmologica, vi se pot recomanda diverse medicamente care sa amelioreze situatia.

Chalazionul, pronuntat ìshalazionulî este o alta afectiune destul de populara. Este asociata de asemenea cu Blefarita. Aceasta afectiune este de fapt o umflatura in pleoapa ca urmare a infectiei glandelor sebacee sau o deschidere blocata. La fel, atat chalazionul cat si blefarita pot fi tratate la o clinica oftalmologica din Constanta sau din alte orase.

Acest articol a fost scris cu ajutorul informatiilor oferite de Laser Vision Med ñ clinica oftalmologie Constanta si are ca scop informarea cititorilor asupra afectiunilor ochiului.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *