Placinta cu mere – o reteta traditionala

Placinta cu mere - o reteta traditionala

Placinta cu mere este un preparat al copilariei.  Cu totii ne aducem aminte cu drag de acest preparat si il consumam ori de cate ori putem.

Este un preparat care se poate realiza cu un minim de efort si cu bani putini. Placinta cu mere este cu siguranta cea mai simpla si cea mai aromata prajitura de care te poti bucura in orice anotimp. O poti pregati chiar si atunci cand ai musafiri si iti doresti sa ii impresionezi cu un preparat gustos care sa nu iti ocupe foarte mult timp.

In cele de mai jos vei gasi o reteta traditionala de placinta cu mere care se va dovedi utila in cele mai importante momente.

TIMPI DE PREPARARE

Timpul de preparare este de aproximativ 20 min

Timpul de gatire este de aproximativ 35 min

Preparatul va fi gata in 55 min

INGREDIENTE

Pentru blaturi

500 grame de faina;

200 grame de unt moale sau de untura;

100 grame de smantana;

1 ou;

150 de grame de zahar;

2 fiole de zahar vanilat;

10 grame de praf de copt;

1 varf de cutit de sare;

Pentru umplutura

1, 5 kg de mere;

3 linguri de zahar;

1 lingurita cu varf de scortisoara pudra;

Mod de preparare

Placinta cu mere se poate prepara foarte usor. Ai nevoie doar de cateva ingrediente si vei avea parte de produsul pe care il doresti.  Placinta cu mere este cu siguranta un produs care te va cuceri cu gustul complex si delicios.

Cum se prepara placinta cu mere

Pentru inceput trebuie sa te ocupi de umplutura, astfel incat aceasta sa se raceasca si sa ai timp sa te ocupi si de aluat.

Pentru a face umplutura placintei cu mere este necesar sa speli merele, sa le dai pe razatoare cu tot cu coaja daca nu te deranjeaza. Dupa care le poti pune la calit intr-un vas impreuna cu 3-5 linguri de zahar. Poti adauga si scortisoara dupa 5 minute. Amesteci ocazional pana cand se evapora zeama si le dai de pe foc si le lasi la racit.

Cum se prepara aluatul

Ca sa poti prepara aluatul tot ce ai de facut este sa freci untul cu zaharul. Adaugi esenta de vanilie si oul si bati usor pana cand vei obtine un rezultat cremos. Poti pune si smantana si amesteci pana cand totul se omogenizeaza.

Poti pregati separate aluatul de placinta cu mere, mai exact, combini faina cu sarea si cu praful de copt dupa care adaugi amestecul cremos mentionat mai sus. Aluatul trebuie sa se intareasca si abia cand nu mai este lipicios il poti imparti in doua bile egale. Presari fain ape masa si poti intinde cu facaletul una din cele doua bile.

Pune prima foaie in tava dupa care poti aseza umplutura pe ea. Intinzi si a doua bila din aluat si o acoperi cu umplutura din tava. Dai tava la cuptor timp de 30-35 de minute pana cand observi ca aluatul s-a copt. Scoti tava din cuptor si o lasi la racit, dupa care poti presara deasupra putin zahar pudra si poti portiona placinta.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *