Pisica Maine Coon: 5 lucruri de știut

image002

Rasa de pisici Maine Coon este deseori preferată de către familiile cu copii datorită temperamentului cald și prietenos. Acești giganți blânzi și iubitori își cuceresc ușor proprietarii și devin rapid adevărați prieteni de nădejde. În ciuda aspectului, nu este o rasă foarte pretențioasă, dar este important să știi câteva lucruri înainte să adopți o astfel de pisică.

1. Sunt pisici de talie mare

Maine Coon se numără printre cele mai mari rase de pisici din lume. Greutatea medie a masculilor atinge în jur de 6-8 kg, însă aceștia pot ajunge chiar și la 11 kg, în timp ce femelele au între 5 și 8 kg. De asemenea, pot atinge până la 120 cm în lungime și 40 cm în înălțime. Aceste dimensiuni îi pot descuraja pe unii dintre viitorii proprietari, însă nu le diferențiază prea mult de niște pisici de talie mai mică.

2. Sunt foarte prietenoase și iubitoare

Deși aspectul lor fizic le poate face să pară intimidante, pisicile din această rasă sunt de fapt extrem de blânde și sociabile. Ele se împrietenesc rapid cu oamenii, mai ales cu copiii, și pot conviețui fără probleme cu alte animale, inclusiv cu câinii. Sunt extrem de jucăușe și le place foarte tare să primească atenție, atrăgând atenția celor din jur cu mieunatul lor specific care seamănă cu un ciripit.

3. Au nevoie de multă mișcare

Dimensiunile lor impresionante sunt asociate și cu un nivel mai ridicat de energie. Ele au deseori un comportament asemănător cu al unui câine, așa că se vor distra de minune jucând jocuri precum aportul sau plimbându-se în lesă. Așadar, pisicile Maine Coon se simt grozav la curte.

Dacă nu ai la dispoziție un spațiu exterior în care acestea să se joace, ele pot crește și într-un apartament. Însă, va trebui să le pui la dispoziție multe jucării sau obiecte care să le țină ocupate. De exemplu, le poți cumpăra un copăcel special pentru pisici, în care să se cațere.

image001

4. Are nevoie de periaj o dată pe săptămână

Maine Coon are o blană semi-lungă și mătăsoasă, formând o coamă în jurul capului care îi asigură acesteia aspectul maiestuos. Deși poate părea dificil de îngrijit, blana nu i se încâlcește chiar atât de ușor.

Totuși, este recomandată o sesiune de periaj cel puțin o dată pe săptămână. Cel mai bine este să obișnuiești felina cu acest tip de îngrijire încă de când este pui. Folosește un pieptene din metal cu dinții deși, pentru a putea ajunge și la straturile de blană dinspre interior. În perioadele de năpârlire, pisica va trebui periată mai des.

5. Are nevoie de o nutriție atentă

Fiind animale carnivore, pisicile au nevoie o alimentație complexă, care să le asigure o cantitate ridicată de nutrienți. Este recomandat să alegi hrană bogată din punct de vedere nutrițional, care să favorizeze o bună funcționare a sistemului digestiv.

Având blana semi-lungă, pisicile Maine Coon sunt predispuse la formarea ghemotoacelor de păr. Însă, o alimentație corectă le poate ajuta să le elimine mai ușor. Fiind un animal de talie mare, hrana trebuie oferită în mod echilibrat, pentru ca acesta să nu atingă o greutate prea ridicată.

Pisicile Maine Coon sunt animale superbe și impunătoare care, în ciuda aspectului lor serios, se atașează rapid de familie și se împrietenesc cu oricine. Dacă îți dorești o felină iubitoare, simpatică și care să se înțeleagă și cu alte pisici sau cu câinii, această rasă este perfectă pentru tine.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *