Pasi simpli pentru a face curatenie intr-un mod eficient

Fun,Cleaning,Together.,Smiling,Man,And,Woman,In,Aprons,And

Nu exista persoana care sa nu-si doreasca o casa curata, ordonata, invaluita intr-o atmosfera primitoare si calda. Insa pentru ca acest lucru sa fie posibil este nevoie de o sesiune temeinica de curatenie generala, care poate dura chiar si o zi intreaga si care te poate lasa fara energie.

Luand in considerare stilul de viata actual, ritmul alert si timpul liber din ce in ce mai putin, nu e de mirare ca treburile casnice devin o corvoada suplimentara. Solutia? O organizare de curatenie generala si cateva sfaturi simple care, aplicate, pot eficientiza procesul de curatenie si iti pot usura munca.

Esti gata sa faci cunostinta cu cei mai simpli pasi pentru o curatenie eficienta? Parcurge articolul urmator pentru a-i descoperi!

Ca orice alta activitate, si curatenia generala prezinta anumite etape ce se vor succeda intr-o ordine logica, pentru a facilita eficientizarea procesului. O regula general valabila este cea de a incepe curatenia din punctul cel mai indepartat de intrarea in casa si de a avansa treptat catre iesire. Descopera in continuare care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a face curatenie intr-un mod cat se poate de eficient!

Pregateste toate produsele de care ai nevoie

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa aduni intr-un cos toate produsele de care ai nevoie pentru curatenia generala – bureti, lavete, solutii de igienizare, solutii de curatare, spray-uri dezinfectante. Ulterior se va stabili si ordinea operatiilor de curatenie, respectiv adunat, aspirat si ordonat.

Imparte totul pe sarcini si ia-le pe rand

Incepe intotdeauna curatenia generala dintr-un capat al locuintei, apoi avanseaza progresiv. Ideal ar fi sa incepi curatenia cu dormitoarele si sa treci apoi la living, bucatarie, hol si baie. Este intotdeauna indicat sa imparti totul pe sarcini si sa te concentrezi pe fiecare incapere in parte, pentru a termina mai rapid curatenia.

Elimina toate lucrurile nefolositoare si strange elementele de decor

Inainte de fiecare curatenie, trebuie facuta ordine, adica trebuie sa pui toate lucrurile din casa la locul lor, incepand de la articolele vestimentare si pana la obiectele utilizate mai des sau mai rar. Acest proces poate dura chiar mai mult decat curatenia in sine, in cazul in care nu rezervi cateva minute in fiecare zi pentru a indeplini aceasta misiune.

Continua curatenia cu vasele si hainele murdare

Cel mai simplu si eficient mod de a incepe curatenia este de a te focusa pe sarcinile care se fac aproape singure, asa cum este spalatul hainelor murdare sau al vaselor de bucatarie, in special daca detii o masina de spalat vase.

Curata locuinta de sus in jos

Pasul urmator consta in curatarea locuintei de sus in jos. Unul dintre aspectele importante de care trebuie sa tii cont este legea gravitatiei, care se aplica si atunci cand vorbim despre murdarie si praf. Astfel, igienizarea trebuie sa inceapa intotdeauna de sus si sa se termine jos. Mai exact, indreapta-ti atentia, pentru inceput, asupra tavanului si peretilor, ferestrelor, usilor si corpurilor superioare de mobilier. Regula este valabila si atunci cand locuinta ta este pe nivele, caci ordinea curateniei va fi de la etajul superior catre cel inferior.

Curata bucataria

Muta toate electrocasnicele din loc si sterge toate blaturile si suprafetele din bucatarie folosind solutii speciale si dezinfectanti. Nu uita nici de aparatele precum cuptorul cu microunde, prajitorul de maine, espressorul de cafea si altele. Muta-te apoi la chiuveta si curata-o. La final sterge usile dulapurilor, manerele si masa de bucatarie.

Sterge mobila

Acum este momentul sa stergi praful din locuinta si sa cureti mobila. Foloseste un aspirator pentru a aspira apoi tot mobilierul tapitat, pentru a scoate praful adunat. Foloseste produse speciale pentru fiecare tip de suprafata, de la piesele de mobilier si pana la pardoseala.

Curata podelele

Acolo unde este necesar poti matura, inclusiv sub mobilier si in colturile stramte, apoi poti aspira zonele cu covoare. Da cu mopul in bucatarie si in baie sau in orice alta camera necesita mop. Ideal ar fi sa folosesti un mop diferit pentru baie fata de restul locuintei, pentru a nu imprastia germenii in toata casa.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *