Daca vrei sa iti impresionezi cunoscutii cu o prajitura deosebita atunci trebuie sa incerci pandispanul cu zmeura si frisca.
INGREDIENTE pentru pandispan cu zmeura si frisca
Pandispan
5 oua
120 grame de zahar
130 grame de faina
3 grame de sare
8 ml esenta de lamaie
250 g zmeura proaspata sau decongelata
Decor pentru pandispan
250 ml de smantana lichida indulcita cu cel putin 30% grasime
100 g zmeura proaspata pentru décor
Mod de preparare
Padispanul cu zmeura si frisca este un desert simplu care poate fi gata in mai putin de o ora. Acesta iti va cuceri invitatii inca de la prima inghititura.
Zmeura este un fruct delicios care poate fi utilizat cu incredere in deserturi deoarece le imbogateste cu aroma sa floral-fructat irezistibila. Pe langa gustul sau bun, zmeura este si foarte sanatoasa si are efecte pozitive asupra metabolismului. Poti consuma zmeura in fiecare zi si vei avea parte de o sanatate mai buna.
Zmeura mentine sanatatea cardiovasculara. Acest fruct are un continut ridicat de potasiu si ajuta foarte mult la reglarea pulsului si la reglarea tensiunii arteriale. Mai mult de atat, zmeura este bogata in minerale precum manganm cupru sau fier. Toate aceste minerale contribuie la formarea celulelor rosii din sange.
Zmerua are proprietati antiinflamatoare. Un studiu realizat de-a lungul timpului a demonstrat ca antioxidantii care sunt prezenti in zmeura sunt resposabili pentru proprietatile antiinflamatoare asupra tractului gastrointestinal.
Zmeura este delicioasa si o poti consuma cu incredere atunci cand este introdusa intr-un pandispan delicios. Aceasta reteta o poti pregati acasa in doar cativa pasi.
Mai intai de toate albusurile si galbenusurile se vor separa in doua boluri. Dupa care albusurile se mixeaza cu sarea intr-un vas incapator pana se albesc si capata consistenta unei spume tari.
Peste spuma tare se va adauga zaharul si se va mixa din nou. Se vor aduga balbenusurile batute in prealabil, esenta de vanilie si coaja rasa de la lamaie. Se va amesteca timp de cateva secunde pana cand se vor incorpora toate ingredientele.
Faina se adauga in transe si trebuie sa amesteci cu grija cu ajutorul unei spatula. Aluatul de pandispan se va turna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa care peste aluat se va aseza uniform zmeura.
Prajitura se va coace la 180 de grade Celsius timp de aproximatic 20 de minute sau pana cand va trece testul scobitorii. Intre timp smantana lichida se va bate cu ajutorul mixerului curat pana cand va capata consistenta pe care o doresti. Pandispanul cu zmeura se va lasa la racit. Atunci cand acesta nu mai este fierbinte se va decora cu frisca toata suprafata acestuia. Dupa care din loc in loc poti decora cu cateva zmeure astfel incat prajitura ta sa aiba un aspect frumos. Poti servi acest pandispan cu o cana de ceai sau de dimineata la cafea. Poti sa il pastrezi in frigider si daca ai musafiri ii poti suprinde cu aceasta prajitura atat de delicioasa. Iti poti rasfata toti invitatii cu acest pandispan care se va transforma intr-un rasfat pe masura asteptarii.