Ojă semipermanentă vs. ojă clasică

Ojă semipermanentă vs. ojă clasică

Manichiura cu lac de unghii semipermanent este cea mai populară și practică metodă de design pentru unghii. Care sunt caracteristicile și diferențele între oja semipermanentă și cea clasică?   Ce tipuri există?

Ce este oja semipermanentă?

Oja semipermanentă este un hibrid de lac de unghii și gel, care se usucă într-o lampă specială UV / LED. Manichiura realizată cu acest tip va dura durează până la patru săptămâni sau mai mult, în funcție de gradul de îngrijire al unghiilor, pe care clienta îl va acorda. În plus, la fel ca gelul, oja semi întărește unghiile și economisește timp, astfel că nu mai trebuie să așteptați ore pentru a se usca, așa cum se întâmplă în cazul celei clasice!

Diferențe între oja semi și cea tradițională

Oja semipermanentă se întărește sub influența lămpilor cu ultraviolete sau LED-uri. Din acest motiv, timpul de uscare al unui strat este redus la câteva minute, iar sticla în sine nu poate fi depozitată într-un loc însorit sau lângă o lampă aprinsă.
Rezistența pe unghii este mai mare față de cea ofertă de oja convențională. Cele mai multe tipuri de oja semipermanenta necesită un strat de bază și un strat superior.

Tipuri de oje semipermanente

Conform sistemului de aplicare pe unghii, acestea sunt împărțite în monofazate (gel simplu, cu un pas): Nu necesită un strat de bază și un strat superior și durează de la 1 la 2 săptămâni; bifazic: cel mai rar tip, care necesită doar aplicarea unui strat superior; și trifazic: cele mai comune și rezistente oje semipermanente glazuri, care necesită atât o bază, cât și un top coat. Pentru a avea produsele necesare unei manichiuri reușite, optează pentru kit unghii gel, astfel încât să nu mai achiziționezi separat materialele.

În funcție de efectul obținut, ojele semipermanente sunt împărțite în:

  • Cu reflexe (perlate) – conțin particule mici luminoase care creează o ușoară strălucire pe unghii;
  • Cu sclipici – includ paiete mari sub formă de forme geometrice și alte forme de diferite culori și dimensiuni;
  • Magnetice – pentru a obține efectul se folosește un magnet special care creează reflexii și accente pe unghii;
  • Cu efect vitraliu (cu efect de sticlă): Pentru gradienți, mozaicuri și alte tipuri de design;
  • Acuarelă – Acestea sunt folosite pentru a crea tranziții delicate de culoare;
  • Cu efect termic – acoperirea își schimbă culoarea în funcție de temperatura ambiantă.

Multe doamne au renunțat la manichiura clasică în detrimentul celei realizate cu ojă semipermanentă, deoarece rezistența este mai mare, iar rezultatul se aseamănă cu cel al unghiilor cu gel.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *