Vinul, probabil bautura cea mai apreciata de pe planeta, avand o istorie bogata in trecutul omului si fiind initiatorul multor conversatii interesante, inca fascineaza societatea. O sticla de Aramic Cabernet Sauvignon este alegerea perfecta pentru cei care doresc un vin bun de calitate la un pret convenabil. Magazinul de bauturi online 24drinks.ro ofera o varietate de bauturi alcoolice, iar vinul este, cu siguranta, categoria cea mai accesata.
Aramic Cabernet Sauvignon este un soi de vin cu istorie bogata, iar cele mai stiute izvoare istorice, spun ca in secolul al XVII-lea, in sud-vestul Frantei, a avut loc o reproducere accidentala intre strugurii Cabernet Franc si strugurii albi Sauvignon Blanc – s-a nascut cel mai popular vin de struguri si l-au numit vin Cabernet Sauvignon.
Cabernet Sauvignon este un soi de struguri rosii, popular pentru structura sa durabila si groasa, iar vita de vie are proprietatile de a rezista elementelor naturii. Dupa descoperirea strugurilor, soiul Cabernet Sauvignon a inceput sa fie adoptat in diferite parti ale Frantei de catre vinificatori in cautarea unor plante mai rezistente care sa poata fi cultivate cu usurinta, iar strugurii au fost produsi din abundenta in regiunea Bordeaux.
Acest tip de vin poate dura multi ani, deoarece contine tipul de struguri cu un nivel bun de tanin si tocmai din acest motiv vinificatorii din Bordeaux adora Cabernet Sauvignon. Mai mult, vinificatorii au descoperit ca raspunde bine la lemnul de stejar, deoarece stejarul adauga noi arome, rezultand un vin plin de gust, cu un nivel mediu de aciditate, care este perfect pentru a-l bea alaturi de mancare. Vinificatorii au incercat, de asemenea, sa combine Cabernet Sauvignon cu alti struguri, precum Merlot si au produs cel mai bun amestec de vinuri din lume – amestecul Bordeaux! Popularitatea amestecului de vin Bordeaux si a strugurilor Cabernet Sauvignon continua. Datorita popularitatii sale, tot mai multi oameni incep sa cultive specia si unii oameni chiar il numesc pe Sauvignon ca fiind marele colonizator. In prezent, este unul dintre cei mai raspanditi struguri din intreaga lume, pana cand Merlot a fost introdus pe piata.
Succesul Cabernet Sauvignon nu se opreste la Bordeaux – popularitatea sa a crescut cu adevarat cand californienii au inceput sa planteze acest soi. De fapt, in 1976, productia de Cabernet Sauvignon creste in Valea Napa, invingand producatorul de top Bordeaux Chateau in testul gustului orb din Judecata de la Paris din 1976. De acolo a fost lansat Cabernet Sauvignon din California, iar oamenii de la steakhouse-uri din intreaga lume au inceput sa comande vinul.
Vinul Cabernet Sauvignon este cunoscut pentru ca are o culoare inchisa, plin de corp, iar continutul de alcool este mai mare de 13,5%. Cabernetul produs in zone precum Australia, Chile si California are un continut de alcool de 14,5% si uneori poate depasi 15%!
Acest tip de vin este uscat si are o cantitate buna de tanin, ceea ce face ca gura sa se usuce atunci cand il sorbi si are o senzatie tipica ulterioara. Unii oameni care beau Cabernet il aleg pe cel cu gust de piper verde, impreuna cu cassis, tutun si fructe negre precum ciresele, un pic de vanilie care provine din stejar.
Aceasta varietate de struguri poate produce un vin plin de corp, cu aciditate predominanta si taninuri puternice, care sunt factori responsabili de capacitatea vinului de a imbatrani. In regiunile mai reci, bauturile Cabernet Sauvignon pot avea note usoare de menta si piper verde, care devin mai evidente in timp. In climatele mai temperate, Cabernet Sauvignon va produce vinuri cu nuante de mure si gust curent, in timp ce in zonele mai calde acest tip de struguri va produce vinuri puternice cu arome de fructe negre dulci.
Datorita continutului de aciditate, alcool si taninuri ale vinului Cabernet Sauvignon, acesta trebuie baut cu alimente si tot Cabernet este un vin care va avea un gust mai bun daca este baut cu un anumit grup de alimente.
Stim cu totii ca este un vin versatil si este mai bine sa-l asociezi cu alimente diferite. Profilul de robustete si aroma al Cabernet-Sauvignon ii permite sa se ridice la nivelul mancarurilor complexe si bogate, cum ar fi ragout. Cel mai bun partener pentru acest vin este carnea rosie. Carnea de vanat, tagliata sau carnea de vita fiarta vor merge, de asemenea, bine cu vinul rosu, dar combinarea va depinde de simplitatea fripturii – in afara de aceste carnuri, ciocolata si Coonawarra Cab se combina bine cu vinul!
Daca sunteti in cautarea potrivirii perfecte pentru un cheddar matur, Cabernet Sauvignon este cea mai buna alegere. Vinul va fi ideal alaturi de alte tipuri de branza tare.
Este important sa serviti Cabernet Sauvignon in modul potrivit, care include deschiderea sticlei cu pana la trei ore inainte de a fi baut. De asemenea, este important sa serviti vinul la temperatura camerei sau doar putin racit. De indata ce dopul este indepartat, oxigenul intra in sticla „deschizandu-l”, facand aromele mai proeminente. De asemenea, puteti utiliza un decantor pentru a accelera procesul si a elimina orice sediment din vin. Folositi un pahar mare pentru a servi vinul, astfel incat mai mult aer va intra in contact cu acesta, deschizand aromele la maxim!
Combinarea de alimente Cabernet Sauvignon este cea mai buna cu aproape toata carnea rosie, inclusiv coaste, friptura de porc sau vita si filet mignon. Incercati, de asemenea, ton ahi cu miel sau ardei. Vinul este cel mai bine savurat cu mancare si este excelent cu sosuri.
Site-ul 24drinks.ro ofera cele mai bune varietati de Cabernet Sauvignon!