Monitorizarea orelor lucrate cu un software pontaj

monitorizareaorelorlucratecuunsoftwarepontaj

Un software pontaj reprezintă un instrument de bază pentru monitorizarea și pentru verificarea pontajului angajaților tăi. Cu ajutorul lui, orice eroare apărută într-un program salarizare poate fi mai ușor identificată, iar tu poți interveni mai repede pentru corectarea ei.

Te invităm să citești în continuare, dacă vrei să afli mai multe despre cum te poate ajuta un software pontaj în activitatea de business, dar și ce avantaje prezintă integrarea acestuia cu un program salarizare.

Cum funcționează un software pontaj?

Atunci când îți îndrepți atenția către un software pontaj sau un program salarizare este foarte important să te asiguri că acestea sunt configurabile. Pentru că fiecare industrie și mai mult decât atât, fiecare companie este diferită, este necesar să știi dacă software-ul ales se pliază sau nu pe nevoile companiei tale.

În funcție de configurabilitatea lui, un software pontaj poate să gestioneze datele prin mai multe metode. O primă metodă ar fi integrarea sistemului de pontaj cu cartelă electronică (punch in-punch out), din care se preiau datele de intrare și ieșire ale angajaților în momentul scanării cardului de acces. Aceste date sunt transmise ulterior în cadrul unui program de salarizare pentru efectuarea calculului salarial.

O altă metodă prin care se poate realiza pontajul angajaților, este prin introducerea directă a datelor de intrare și ieșire în interfața aplicației. În acest fel, fiecare angajat este responsabil să îți treacă ora de începere a programului și ora de la finalul programului. Și în acest caz, datele trecute în software pontaj vor fi transmise către un program salarizare, moment în care procesul de calcul salarial poate începe.

O a treia metodă ar fi cea de programe precompletate. Mai exact, specialistul HR precompletează conform programului de lucru alocat angajaților, spre exemplu de la 9:00-17:00, de luni până vineri. Ulterior se intervine doar în cazul unor excepții, cum ar fi concediu de odihnă, concediu medical, ore suplimentare, absențe etc.

Bineînțeles, o astfel de soluție poate fi personalizată și adaptată și în funcție de alte nevoi identificate în companie.

De ce să integrezi software-ul de pontaj cu un program salarizare?

Acum că ai înțeles care sunt metodele prin care se pot colecta datele cu ajutorul unui software pontaj, este important să punctăm de ce este de preferat ca acesta să fie integrat cu un program salarizare.

Un prim avantaj este faptul că datele sunt importate automat. Astfel, specialiștii HR nu trebuie să depună un efort suplimentar pentru introducerea manuală a acestora. Mai mult, un program salarizare ia în calcul toate informațiile necesare pentru calculul salarial (baza de calcul, eventualele zile de concediu efectuate de către angajat în luna respectivă, orele suplimentare etc.)

Nu în ultimul rând, având în vedere că datele vor fi importate automat dintr-un software pontaj, iar toate elementele necesare în calculul salarial vor fi luate în considerare, erorile de calcul sunt minimizate. Astfel, întregul proces de pontare, import date și calcul salarial este optimizat ca timp și ca acuratețe.

Descoperă mai multe despre True HR și dp-Payroll

Alege două soluții digitale cu o experiență de 25 de ani pe piața românească. True HR este un software resurse umane a cărui modul de pontaj poate fi integrat cu dp-Payroll, un program salarizare complex. Dacă îți dorești să afli mai multe despre cele două soluții, ia legătura cu specialiștii UCMS by AROBS office@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *