Modurile prin care poti combate depresia

Modurile prin care poti combate depresia

Depresia vine cand te astepti mai putin, de cele mai multe ori nu tine de tine, se pot intampla foarte multe lucruri precum pierderea locului de munca care sa iti cauzeze reale probleme.

Micile alegeri pe care le faci in fiecare zi te pot afecta intr-o maniera in care nu te astepti.

Iata care sunt modurile prin care poti combate depresia

Nu dispera

Un mod prin care te sabotezi singura este atunci cand tratezi un anumit nefericit precum o catastrofa.  Oamenii care nu lucreaza fac asta tot timpul. Daca si-au pierdut job-ul din cauza economiei sigur fac din asta o catastrofa. Gandurile negative iti afecteaza sanatatea si incearca sa iti gasesti un job care sa te multumeasca pe deplin.

Nu mai medita asupra lucrurilor negative

Reflectarea pe un anumit lucru bun te poate ajuta sa iti rezolvi anumite probleme iar meditarea asupra lucrurilor negative din viata ta are un efect invers. Studiile au demonstrat ca este recomandat sa te gandesti la lucruri bune ori de cate ori viata ta ia o intorsatura neplacuta.

Nu incerca sa prezici viitorul

Oamenii depresivi au convingerea ca stiu intotdeauna ce se va intampla in urmatoarea zi sau luna. Toate presupunerilor lor se adeveresc destul de rar. Incearca sa traiesti in prezent deoarece este mult mai usor de menajat.

Nu te concentra pe trecut

Nu este deloc recomandat sa traiesti in trecut. Accepta faptul atat ai putut la acel moment si incearca sa traiesti  mai mult in prezent. Este mult mai usor de menajat si faci fata altfel unor situatii.

Poti chiar sa meditezi asupra trecutului sau asupra presupunerilor asupra viitorului.

Inconjoara-te de oameni

Atunci cand vei incepe sa reiei legatura cu oamenii vei vedea ca acestia te vor intelege. Poti primi sfaturi pozitive si de incurajare care sa iti ofere o viata mai buna si mai fericita. Daca te vei izola de oameni  atunci depresia iti va fi alimentata. Iesirile impreuna cu prietenii iti vor ridica moralul.

Nu iti mai amana treburile

Cu cat amani mai mult o misiune cu atat vei acumula mai mult stres si mai multe frustrari.  Chiar daca ti se pare plictisitor sau iti este frica sa nu o dai in bara trebuie sa te aduni si sa incepi totul pas cu pas.  Asculta niste muzica si incearca sa te relaxezi dupa care te poti apuca serios de munca

Nu dormi suficient

Somnul este foarte important deoarece afecteaza sanatatea mintala dar si pe cea fizica. In cazul in care nu dormi cel putin 8 ore pe noapte, capacitatile tale si mecanismele de functionare corecta vor avea de suferit.

Nu mai ai timp pentru tine

Daca incerci sa te imparti intre munca si casnicie si nu iti gasesti timp cel mai bine este sa iti golesti mintea si sa incerci sa te relaxezi.  Chiar si 10 minute in care te relaxezi si faci ceea ce iti place conteaza. Psihiatrii au demonstrat ca fara timp petrecut in compania propriei persoane, depresia si anxietatea isi pot face simtita pezenta. Poti sa iti faci timp pentru tine, chiar si 10 minute.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *