Modurile prin care iti poti ajuta copilul sa isi faca prieteni noi

Modurile prin care iti poti ajuta copilul sa isi faca prieteni noi

Unii copii reusesc sa isi faca prieteni mai usor decat altii. Pentru asta copii trebuie sa se familiarizeze cu anumite abilitati de comunicare pe masura ce cresc. In cele de mai jos vei descoperi modalitatile prin care iti poti ajuta copilul sa isi faca prieteni noi.

Descopera modalitatile prin care copilul tau isi va face mai usor prieteni noi

Incurajeaza contactul vizual

Atunci cand copilul tau isi va identifica sentimentele va invata sa le exprime si cum sa raspunda in diferite situatii. Daca copilul tau este prea timid atunci trebuie sa ii oferi un spatiu confortabil care sa il ajute sa isi exprime sentimentele.

Explica-i de ce este important spatiul personal

Este normal sa iti inveti copilul despre importanta spatiului personal. Toata lumea are nevoie de asta si trebuie sa isi creeze un spatiu confortabil in care sa poata interactiona.

Invata-l ce inseamna empatia

Poti viziona un film impreuna cu cel mic si il poti ajuta sa indentifice si sa inteleaga sentimentele altora.  Poti sa il intrebi cum se simt persoanele din film si poti astepta raspunsul lui. Atunci cand iti ajuti copilul sa dezvolte empatie trebuie sa te astepti ca aceasta sa ofere mai tarziu o comunicare mai eficienta.

Incurajeaza-l sa isi exprime sentimentele

Atunci cand copilul tau isi va putea identifica sentimentele va invata cum sa le exprime si cum sa raspunda la diferite situatii. Daca copilul tau este mult prea timid atunci ii poti oferi un spatiu confortabil pentru a-si exprima sentimentele.

Joaca-te cu el

Atunci cand te joci cu copilul tau si ai parte de fel de fel de activitati care promoveaza rabdarea. Cel mic trebuie sa invete sa isi astepte randul si sa respecte regulile pe care le impui. Mai trebuie sa urmaresti care este reactia copilului tau atunci cand pierde sau atunci cand castiga. Te poti juca cu el atat afara cat si in casa.

Ofera-i un mediu in care sa prospere

Trebuie sa ii oferi copilului tau o companie buna dar si oportunitati de a comunica cu diferite tipuri de oameni. Daca copilul tau este timid si nu are abilitati sociale dezvoltate tot ce poti sa faci pentru el este sa il implicit in fel de fel de activitati de grup sau activitati sportive.

Poti chiar sa descoperi care sunt hobby-urile lui astfel incat sa poata interactiona mai usor cu aomenii din jur. Toate aceste activitati vor ajuta mai mult decat te  astepti la dezvvoltarea unor abilitati interpersonale.

Pregateste-l pentru abilitati sociale avansate

Atunci cand copilul ajunge sa se exprime fara probleme cu siguranta se va descurca in orice situatie complexa.  Poti sa iti expui copilul la mijloace de comunicare eficiente asa cum ar fi negocierea sau vorbitul in public. Doar asa va putea solutiona conflictele dar si multe altele si il va ajuta foarte mult atunci cand se va confrunta cu lumea reala.

Toate cele mentionate mai sus iti vor ajuta copilul sa isi faca prieteni noi si sa poata socialize mai usor cu alti copii.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *