Moduri prin care poti amenaja camera copilului

Moduri prin care poti amenaja camera copilului

Camera copilului este un loc important pentru acesta. Aici va invata cum sa descopere lumea din jur si va invata sa se joace frumos. Camera celui mic trebuie sa un spatiu proprice pentru el si locul unde visele lui sa prinda viata.

Sa decorezi camera celui mic este o adevarata provocare si trebuie sa tii cont de toate piesele necesare care sa iti asigure un mediu perfect.

Iata ce trebuie sa stii despre cum iti poti decora camera copilului

Patreaza amenajare intr-o nota simpla

Ca sa ii poti oferi celui mic un spatiu perfect din toate punctele de vedere trebui sa optezi pentru piese de mobilier cat mai simple.  Ai totusi grija sa nu incarci camera cu fel de fel de piese de mobilier care sa transforme intregul spatiu intr-unul perfect.

Poti alege in orice moment cutii in care sa depozitezi toate jucariile celui mic astfel incat camera sa fie cat mai aerisita. Sifonierul trebuie sa fie destul de mare si de incapator, gandeste-te ca cel mic va creste si va avea tot mai multe hainute.

Ai grija sa incluzi toate piesele de mobilier

Ca o camera sa fie completa, aceasta trebuie sa fie toata cu cat mai multe piese de mobilier. Piesele care nu trebuie sa lipseasca sunt:

Pat –  este de preferat sa fie pentru o singura persoana sau doua paturi suprapuse in cazul in care ai doi copii. Este recomandat sa fiecare dintre copii sa aiba patul sau separate.

Sifonier – un sifonier trebuie sa fie cat mai incapator. In acel dulap trebuie sa ii incapa toate hainele celui mic.

Birou de lucru – un birou trebuie sa fie prezent in camera copilului, acesta va creste, va merge la scoala si trebuie sa aiba un  loc in care sa isi faca temele.

Spatii de depozitare – spatiile de depozitare sunt absolut necesare. Copilul trebuie sa aiba un loc in care sa isi depoziteze jucariile si sa stie cum sa isi ordoneze fiecare produs.

Foloseste mobilier modular

Un important aspect in camera unui copil este amenajarea ergonomica a spatiului. Trebuie sa fie asezat inca de la inceput astfel incat copilul sa aiba anumite zone in care sa se joace, zona in care sa invete si zone in care sa se odihnesca.

Organizeaza atent spatiul

Este foarte important ca cel mic sa pastreze ordinea in incapere inca de la inceput. Acesta trebuie sa invete sa fie ordonat inca de la varsta fragede.  Ajuta-l sa isi organizeze jucariile dupa care il poti lasa sa faca singur asta.

Copilul tau trebuie sa se invete ordonat sit u trebuie sa il ajuti sa faca asta. Pe piata vei gasi fel de fel de cutii de depozitare in care copilul isi poate organiza cu atent ie toate jucariile. Daca nu ai suficient de mult spatiu in camera copilului atunci poti sa arnajezi cateva cutii sus pe sifonier in care cel mic sa isi tina lucrurile.

Camera copilului este un loc in care cel mic trebuie sa se simta relaxat si in care sa isi poata desfasura sarcinile zilnice.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *