Michelle Obama vorbeste despre lupta avuta cu depresia

Michelle Obama vorbeste despre lupta avuta cu depresia

Michelle Obama, fosta prima doamna a Statelor Unite a declarat ca s-a confruntat cu o forma minora de despresie.  Mai exact, in luna august 2020  in urma pandemiei si a inegalitatii rasiale si a presedintiei lui Donald Trump aceasta s-a simtit foarte demoralizata.

Atunci cand a fost invitata la „The Late Show with Stephen Colbert”, Michelle Obama care are 57 de ani a revenit asupra afirmatiei sale „De-a lungul maturității îți dezvolți propriile mecanisme și pentru mine, acestea sunt să dezactivez zgomotul care mă supără. Știi, să conștientizez că nu pot continua să citesc toate feed-urile care îmi alimentează anxietatea și să iau o pauză de la ele. Am făcut asta ca primă doamnă. Au fost momente în care pur și simplu nu mai puteam auzi veștile proaste despre țara pe care trebuia să o servesc, pentru că știu că știrile nu reflectă pe deplin ceea ce este țara.” a mentionat aceasta.

     Ce a mai spus Michelle Obama

Aceasta a mai adaugat „Mă înconjor de lucruri care mă fac să mă simt bine – familia, prietenii, plimbările, exercițiile fizice. Așa că, atunci când vorbesc cu copiii mei despre asta, încerc să-i îndemn să înțeleagă că văile sunt temporare, la fel și vârfurile. Trebuie să fie pregătiți pentru a face față și maximelor și minimelor. Așa că încerc să-mi învăț copiii și pe alți tineri să se gândească la care le sunt uneltele, lucrurile care le aduc bucurie, lucrurile care le aduc calm și liniște. Eu mi le cunosc pe ale mele acum, dar mi-a luat decenii întregi să-mi dezvolt acele mecanisme. Deci trebuie să avem răbdare cu noi înșine, mai ales în vremuri grele.”

Sanatatea mintala ar trebui sa ne preocupe pe fiecare dintre noi si nu este nimic anormal in asta. Michelle Obama sustine ca trebuie sa avem grija de sanatatea noastra mintala.

„De-a lungul vieții, după cum știi, aceasta este o parte a vieții tale. Nimeni nu trăiește viața în roz. Și cred că este important ca tinerii să știe asta. Nu te vei simți minunat tot timpul, și vor fi momente în viața fiecăruia, în special în toiul unei pandemii și al unei crize rasiale, când te vei simți într-un fel, așa că dă-ți o pauză.” a mai spus Michelle Obama.

Michelle Obama a mai vorbit si despre acest an de pandemie in care ea si Barak Obama au fost mereu impreuna „E bine, și cred că este și mai bine pentru că presiunea care era acolo s-a dus și ea. Copiii noștri sunt ființe independente, nu trebuie să ne mai facem griji dacă mănâncă sau de ora de venit acasă, acum sunt adulți și au viețile lor. (…) A fost minunat. Prietenia care e fundația acestei relații e încă acolo.”

Michelle Obama a mai discutat despre experientele sale personale cu depresia. In luna august a anului 2020 in cadrul emisiunii “ The Michelle Obama Podcast” de pe Spotify a vorbit despre starea ei emotionala care a fost afectata de pandemie. ”Mă trezesc în miez de noapte pentru că îmi fac griji în legătură cu ceva sau simt o greutate”, a spus anul trecut Michelle. ”Încerc să mă antrenez, deşi au existat perioade pe parcursul acestei carantine când nu am putut să fac nimic”, a mai spus aceasta.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *