Mesajul transmis de Printul Charles romanilor cu ocazia Pastelui ortodox

Mesajul transmis de Printul Charles romanilor cu ocazia Pastelui ortodox

Mesajul transmis de Printul Charles romanilor cu ocazia Pastelui ortodox

Printul Charles le-a transmis romanilor cu ocazia Pastelui orthodox un mesaj emotionant. Acesta isi arata recunostinta fata de romanii aflati in Marea Britanie si care lupta pentru a combate raspandirea pandemiei de coronavirus.

Mesajul acestuia a fost inregistrat in resedinta sa din Scotia, mai exact la Birkhall.

  Iata ce a declarat Printul Charles prin acel mesaj video

„Doamnelor si domnilor, acum cand romanii de pretutindeni sarbatoresc Pastele Ortodox, doresc sa va spun cat de mult ma gândesc la dumneavoastra intr-unul din cele mai sfinte momente ale anului. Pastele este de regula momentul in care oamenii se aduna, se roaga împreuna si reinnoiesc legaturile lor cu comunitatea si religia din care fac parte.

Stiu ca multi români din Marea Britanie au sperat sa se intoarca în Romania de Paste si sa fie impreuna cu familiile și prietenii lor. În acest an, însa, în mijlocul acestei pandemii teribile care ne afecteaza pe noi toți, lucrurile normale nu sunt posibile.

Știu că este foarte greu pentru noi toți, dar mai ales pentru cei care sunt departe de cei dragi. În același timp știu că mulți români din Marea Britanie joaca un rol indispensabil in sistemul național de sanatate, în caminele de bătrâni și în alte roluri cheie în această criză sanitară fără precedent. Le suntem profund recunoscatori și nu am suficiente cuvinte pentru eforturile lor remarcabile care sunt apreciate de noi toți.

În ceea ce mă privește, abia aștept ca la un moment dat, în viitor, să revin în Romania, o tara care are un loc atât de special în inima mea, dar și să mă întâlnesc din nou cu membri ai comunității romanesti din Marea Britanie. Până atunci nu pot decât să vă doresc Paște Fericit și să vă spun că sunteți în gândurile și rugăciunile mele. Hristos a Inviat!”, a declarat Printul Charles.

In urma cu o luna, Printul Charles in varsta de 71 de ani a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Acesta a fost nevoit sa petreaca 7 zile in izolare alaturi de sotia sa, Ducesa de Cornwall. Printul Charles a prezentat simptome usoare si dupa 7 zile a putut iesi din autoizolare.

Casa de Clarence a confirmat ca Printul Charles se simte bine si ca a putut iesi din izolare. Sotia acestuia, Deucesa de Cornwall a fost testata de coronavirus dar rezultatul a iesit negativ. Cei doi se bucura in prezent de libertate si sunt usurati ca au putut depasi cu bine aceasta situatie atat de dificila.

Imediat ce s-a vindecat, acesta a putut face primele declaratii cu privire la starea sa de sanatate „De curând, am fost infectat cu coronavirus – din fericire am avut simptome ușoare – iar acum mă aflu într-o altă etapă a bolii, și anume de distanțare socială și de izolare. Așa cum știm deja cu toții, este o experiență ciudată, frustrantă deoarece nu te mai poți bucura de prezența familiei și a prietenilor și dintr-o dată toate lucrurile normale din viața ta îți sunt înlăturate” a mentionat Printul Charles.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *