Maslinele verzi sunt recomandate copiilor

Maslinele verzi sunt recomandate copiilor

Maslinele verzi sunt considerate adevarate minuni ale naturii. Acestea sunt recomandate copiilor deoarece sunt bogate in grasimi monosaturate si sunt o importanta sursa de minerale : calciu, potasiu, fosfor, fier si zinc. Acestea sunt bogate si in vitamina A si E si au proprietati antiinflamatorii, antioxidante si contribuie la cresterea oaselor si la mentinerea unei danturi sanatoase.

De ce sunt importante maslinele pentru copii

Este important sa introduci in alimentatia bebelusilor uleiul de masline dupa varsta de 6 luni. Copiii pot manca masline abia dupa  1 an. Asa cum stim exista mai multe sortimente de masline, culoarea si gustul acestora poate fi determinat de gradul de coacere dar si cel de marinare.

Mihaela Bilib a explicat intr-o postare pe retelele de socializare care este diferenta dintre maslinele verzi si cele negre. Mai mult de atat aceasta a explicat care sunt avantajele oferite din punct de vedere nutritiv.

Mihaela a mai spus ca a aflat ca exista un singur arbore care produce toate sortimentele de masline  „Am trăit multă vreme cu impresia că există câte o specie diferită de arbori pentru fiecare culoare de măslină. Ei bine, nu mică mi-a fost mirarea când am aflat că măslinul e unul singur și culoarea verde, maronie sau neagră a măslinelor e determinată doar de gradul de coacere al acestora. Cu alte cuvinte măslinele verzi sunt necoapte iar cele negre, extra-coapte.” a spus aceasta.

Mihaela a mai spus ca diferentele dintre maslinele verzi si cele negre consta in cantitatea de grasimi pe care acestea o au.

„Din punct de vedere nutritiv există diferențe între ele, cu cât sunt mai negre/coapte, cu atât sunt mai bogate în grăsimi. Cele verzi, ca orice fruct crud, sunt amare, gust de care e responsabilă o substanță numită oleuropeină. Pentru a putea fi mâncate, măslinele verzi trebuie tratate: se țin timp de 8-72 ore într-o soluție alcalină de hidroxid de sodiu care neutralizează oleuropeina. Apoi, indiferent dacă sunt verzi sau negre, măslinele se pun în saramură (sarea are rol de conservant) sau în ulei pentru a putea fi păstrate timp îndelungat.

Dacă măslina verde are gust amar considerați că e normal și bucurați-vă, oleuropeina are proprietăți antioxidante, anti-inflamatorii, antimicrobiene și anticanceroase. În schimb, măslinele negre conțin de 3-4 ori mai mulți compuși fenolici (hidroxityrosol), deci au un efect antioxidant mai puternic decât cele verzi. Și când spun antioxidant înseamnă că pot neutraliza radicalilii liberi responsabili de boli și îmbătrânire”,  a mai explicat Mihaela.

Medicul nutritionist recomanda consumul oricarui tip de masline. Acestea sunt benefice atat pentru adulti cat si pentru cei mici. Poti folosi cu incredere si uleiul de masline in preparatele pe care le realizezi sau in salate. Vei vedea cat de sanatos este acesta inca de la prima utilizare. Este mult mai recomandat sa iti obisnuiesti copilul cu uleiul de masline de la varste fragede.

„Consumați măslinele ca atare, indiferent de culoare, sunt mai bogate în antioxidanți și mai sărace în calorii față de ulei. Și au de 4-10 ori mai mult hidroxityrosol față de ulei”, a incheiat Mihaela.

 

 

 

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *