Magazinul de la care cumperi tocatoare si accesorii pentru gradina ta!

cvhmnh

Cand ai o gradina destul de mare este bine sa investesti in tocatoare si accesorii, deoarece astfel nu vei avea niviodata resturi prin curte care sa te dranjeze.

Modelul de tocator de crengi si tulpini 6,5 HP de la regalfermierul.ro  sunt o alegere foarte buna pentru cei care necesita un astfel de masinarie. Tocatorul de gradina pe benzina este un tocator semiprofesional recomandat pentru taierea in aer liber fara necesitatea racordarii acestuia la curent electric. Cu motor pe benzina, puternic, de 6.5 HP, acest tocator este capabil sa ofere o putere suficienta pentru taierea lina si precisa a crengilor.

Modul de utilizare:

Tocatorul de gradina pe benzina se utilizeaza in gradina pentru tocarea crengilor, frunzisului si a vegetatiei uscate. Tocatorul are o capacitate mare de taiere a crengilor, cu grosimi de pana la 76 mm. Este dotat cu sasiu metalic, rezistent la socuri, totusi mentinand o greutate scazuta pentru o deplasare si manevrabilitate cat mai usoara. Dispune de roti pentru transport, astfel deplasarea se va face cu usurinta.

Cand vine vorba de cumpararea tocatoarelor de gradina, pot fi luate in considerare o serie de lucruri.

Tocatoare de gradina: De ce sa cumparati?

Utilizarea principala a tocatoarelor de gradina o reprezinta reducerea deseurilor din gradina – indiferent daca este vorba de compostare sau doar pentru o eliminare mai usoara. A avea la dispozitie compost de casa (datorita tocatorului  de gradina) este nepretuit pentru toti gradinarii – indiferent daca vorbim de un profesionist sau doar cineva care iubeste sa-si vada gradina inflorita. Tipurile de deseuri care pot intra in tocatoare de gradina si tocatoare includ taieturi de gard viu, frunzis din plante, frunze si crengute. Putem chiar sa punem deseurile de bucatarie, cum ar fi legumele si cojile de fructe, intr-un tocator de gradina.

Unele tocatoare de gradina vor reduce, de asemenea, mai mult material lemnos la aschii, ceea ce face ca mulcii sa fie grozavi. Poti raspandi mulci pe solul gol, care poate ajuta la mentinerea solului umed si la retinerea buruienilor. Pe masura ce acest material lemnos se va reduce, va face mai bine adaugand inapoi substante nutritive in pamant.

Ce deseuri de gradina trebuie sa toci?

Trebuie sa sfarami ramurile verzi si deseurile cu frunze sau vei reduce materialele mai dure, cum ar fi ramurile lemnoase?

Nivelurile de zgomot vor fi o problema? Tocatoarele de gradina cu impact pot fi foarte zgomotoase si va trebui sa folosesti aparate de protectie a urechilor atunci cand utilizezi unul.

Care este dimensiunea deseurilor pe care doresti sa le reduci? Asigura-te ca verifici capacitatea de „gat” a tocatorului pe care doresti sa il achizitionezi.

Tocatoare si tocatoare de gradina: ce tocator este potrivit pentru mine?

Tocatoare de gradina de impact

Tocatoarele de gradina cu impact folosesc o lama de taiere care va toca foarte fin frunzele si ramurile verzi – perfecte pentru gramezi de compost. Sunt potrivite atat pentru deseurile cu frunze lemnoase, cat si pentru cele verzi. Un dezavantaj al tocatoarelor de gradina cu impact este ca pot fi puternice cand sunt in functiune. Tocatoarele de gradina cu impact vor avea, de asemenea, nevoie de un grad de intretinere pe parcursul vietii lor. Lamele acestor tocatoare de gradina se uzeaza, dar sunt relativ usor (si ieftin) de inlocuit. Majoritatea tocatoarelor de impact vor avea lame reversibile, astfel incat sa le poti intoarce pentru a obtine o noua taiere, prelungind durata de viata a masinii tale.

Tocatoarele sunt o piesa de echipament de gradina carora oamenii fie ca nu le pot vedea scopul, fie nu doresc sa faca asta. Acum ca multe localitati recicleaza „deseuri verzi”, multi gradinari sunt fericiti sa se desparta de sortimentul lor de taieturi lemnoase din tufisuri si copaci, lasand doar lucrurile verzi pentru gramada de compost. Cu toate acestea, pentru cei care doresc sa genereze compost de inalta calitate, un tocator poate fi important. Dar merita efortul?

De fapt, exista un fel de cult in randul gradinarilor care produc mult compost. Pentru majoritatea oamenilor, gramada de compost este putin gandita si blocata in locul cel mai putin vizibil din gradina, cand buruienile si cojile de legume pot fi aruncate si uitate. Pentru altii, adunarea compostului este o provocare in sine: un mijloc pentru starea sporita de realizare numita „compost fierbinte”, unde gramada este amestecata si transformata, astfel incat sa se transforme la temperaturi de pana la 65 de grade C. Acest proces are trei avantaje importante:

Compostul este produs mult mai rapid, adesea in mai putin de patru luni.

Compostul este bine echilibrat si adesea de o calitate superioara, mai ales ca substantele nutritive nu au prea mult timp sa se scurga din gramada. Poate cel mai important, temperaturile mai ridicate distrug semintele de buruieni, astfel incat sa se produca compost steril.

Tocatoarele de gradina zdrobitoare au role sau tambururi crestate care atrag materialul si il zdrobesc de o farfurie. Sunt mai silentioase de utilizat decat tocatoarele de gradina de impact. Tocatoarele de gradina zdrobitoare vor aborda cu usurinta ramurile lemnoase si le vor reduce in aschii de lemn. Un dezavantaj al maruntitoarelor zdrobitoare este ca nu se descurca foarte bine cu materialul verde, deoarece poate provoca infundarea acestora. Cauta tocatoare zdrobitoare cu actiune inversa care te va ajuta sa elimini orice blocaj. Un bonus al tocatoarelor de gradina zdrobitoare este ca, de obicei, au nevoie de mai putina intretinere decat tocatoarele de impact, deoarece nu exista lame care sa devina tocite.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *