Macarons – desertul nostru favorit

Macarons - desertul nostru favorit

Macarons - desertul nostru favoritAi musafiri si nu stii ce sa gatesti sa ii poti impresiona? O friptura cu o garnitura si o salata este intotdeauna o solutie ideala dar in ceea ce priveste desertul ar trebui sa te implici mai mult daca vrei sa ai parte de un rezultat exceptional. Macarons este desertul iubit de foarte multe persoane si care poate fi mai delicios decat un desert facut in casa.

   Iata ce ai de facut

Ingrediente

70 g de zahar vanilat

230 g de zahar pudra

120 g de faina de migdale

2 g de sare

Optional

Colorant alimentar

Umplutura

230 g de samantana dulce pentru frisca

4 oua mari

260 g de ciocolata neagra

Nu te speria , nu trebuie sa fii cofetar pentru a putea pregati acest desert. Il poti face chiar de acasa si te asigur ca vor avea un gust fabulos.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi

Preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius. Pune albusurile intr-un bol dupa care pui zaharul vanilat incet. Amesteci cu mixerul pana in momentul in care intrega compozitie devine tare. Adaugi colorantul si continui sa amesteci. Intr-un alt castron amesteci faina de migdale , zaharul pudra si sarea dupa care o pui peste compozitia cu albusuri. Amesteci cu o spatula de sus in jos pana cand aluatul devine vascos.

Torni intreaga compozitie intr-un pos. Pui o foaie de copt pe o tava si torni compozitia in cercuri egale astfel incat toate macarons-urile sa iti iasa cat mai perfecte. Dupa ce ai umplut tava o dai la cuptor pentru 20 de minute.

In cazul in care macarons ies crapate inseamna ca ai mestecat mai putin decat era necesar. Daca ies prea plate ai amestecat prea mult si daca atunci cand ridici un macaron din tava se separa inseamna ca trebuia sa il mai lasi la cuptor.

Umplutura pentru macarons este destul de simpla. Smantana dulce se pune la firt,  pui cicolata si oulale in ea la topit si amesteci pana cand intreaga compozitie se transforma in crema.

In momentul in care scoti macarons-urile din cuptor le lasi la racit, la fel faci si cu crema. Abia dupa ce acestea s-au racit le poti orna.  Se toarna crema intr-un pos si se ia un macaron se pune crema si se lipeste de un alt macaron.

Daca vei urma aceasta reteta pas cu pas nu vei avea cum sa dai gres. Macarons este o reteta simpla care nu are cum sa nu iti iasa. Cu putina rabdare vei reusi sa ornezi fiecare bucatica. Nu trebuie sa fii o bucatareasca ca sa iti iasa perfect.

Te asigur ca iti vei cuceri toti prietenii cu acest desert atat de spectaculos dar si de delicios. Macarons este desertul care impresioneaza de fiecare data la un eveniment. Incearca sa folosesti colorant in mai multe culori. Cu cat farfuria ta va fi mai colorata cu atat invitatii vor ramane mai impresionati. Pana la urma colorantul este cel care face ca acest desert sa fie unic.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *