Locuri faimoase care nu au existat

Locuri faimoase care nu au existat

Locuri faimoase care nu au existatAventurierii din toate colturile planetei au cautat de-a lungul timpului locuri faimoase care de fapt nu au existat niciodata. Legendele medievale care au adus in atentia aventurierilor aceste locuri au fost nascute doar din imaginatia persoanelor dornice de noi aveturi. In Evul Mediu oamenii erau ferm convinsi ca exista anumite locuri care de fapt nu au existat niciodata.

    Iata care sunt cele mai faimoase destinatii

Regatul Prezbiterului John

Timp de 500 de ani europenii erau ferm convinsi ca in Africa , India sau in Orientul Indepartat exista un monarh pe nume Prezbiterul John care domnea.

Aceasta legenda a aparut in anul 1165 atunci cand imparatul bizantin si cel al Sfantului Imperiu Roman au primit o scrisoare in care John sustinea ca este conducatorul celor “ trei Indii” dar si al celor 72 de regate ale sale. Toate acestea erau populate de creaturi fantastice si de supusi crestini. Aceasta veste s-a raspandit imediat iar exploratorii au plecat in gasirea acestor regate. Marco Polo sustinea ca a gasit ramasitele acestui regat in nordul Chinei, pe cand Vasco da Gama a trimis rapoarte din Africa. In secolul XVII legenda s-a diminuat iar regatul nu a mai fost inclus in harti.

Thule

Este o insula inghetata care se afla in Atlanticul de Nord potrivit exploratorului grec Pytheas. Foarte multi dintre contemporanii sai s-au indoit de aceasta afirmatie iar povestile sale au ramas simple legende.

Insula Sfantului Brendan

Aceasta insula apare mentionata pentru prima data in legendele irlandeze din secolul VIII. Acestea sustin ca sfantul Brendan a pornit pe mare cu un echipaj in cautarea “ Pamantului promis al sfintilor”. Dupa o calatorie de 40 de zile au ajuns in sfarsit la destinatie. O insula acoperita cu ceata si plina cu pietre pretioase.

Desi nu au fost identificate dovezi clare, insula a fost inclusa pe multe dintre hartile Atlanticului. La inceput insula aparea aproape de Irlanda dupa care ajunsese aproape de America de Nord.

El Dorado

Legenda orasului de aur, El Dorado a aparut in secolul XVI.  Se spunea ca regele acestui oras isi acoperea intregul corp cu praf de aur.

De-a lungul timpului s-au realizat foartet multe expeditii in cautarea acestui oras si a bogatiilor sale dar in cele din urma s-a dovedit ca totul a fost doar o legenda.

Regatul Saguenay

Povestea regatului Saguenay a inceput in anul 1530 atunci cand exploratorul Jacques Cartier a calatorit spre Canda pentru a gasi metale pretioase dar si a unei cai spre Asia. Ghizii din tribul Iroqis sustinea ca exista un regat in nordul continentului care are mari rezerve de metale pretioase. In acest regat ar fi existat doar oameni palizi cu par blond.

Desi nu s-au gasit dovezi clare despre existenta acestui loc povestile despre Saguenay nu sunt in intregime fantezii.

Toate locurile mentionate mai sus sunt pline de mister. Daca au existat sau nu in realitate nu putem stii. Tot ce putem face este sa imbratisam toate aceste legende si se ne delectam cu povestile auzite. Pana la urma nu este nimic rau intr-o legenda si in povesti cu regate pline de aur.

 

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *