Legende, mituri, povestiri despre fiecare zodie a horoscopului european

Esti curios sa afli mai multe taine despre zodia ta? In fond, de unde a pornit toata ideea zodiacului european si cum te poti identifica mai bine cu semnul zodiacal care te reprezinta?

Berbecul Ares

Horoscopul identifica prima zodie cu zeul razboiului, la greci, Ares. Acesta poate fi agresiv, haotic, distructiv, identificat cu planeta Marte. Ares in vechea lege astronomica Egipteana s-a identificat cu zeul Amon-Ra, un barbat cu cap de berbec, reprezentand fertilitatea si creativitatea.

Taurul – un semn al pamantului cu origini fascinante

Se spune ca Taurul este muncitor, rabdator, foarte practic, insa uneori poate fi incapatanat si se poate adapta foarte greu. Mitologia spune ca taurul este un simbol al puterii si fertilitatii si ca egiptenii chiar venerau un taur sacru denumit Apis, asociat cu viata noua, primavara, prosperitatea.

Gemenii – semnul dual al zodiacului

Gemenii sunt o zodie importanta a horoscopului european. Acestia sunt foarte buni la arta conversatiei, la tot ce tine de oratorie, sunt energici, nu sunt plictisitori si originea zodiei vine de la fratii Elenei din Troia, dar si de la constelatia Meshlamtaea si Lugalirra de la Babilonieni.

Racul – aruncat de Hera in cer

Racii sunt cunoscuti ca fiind sensibili, uneori prea sensibili, cu o atitudine defensiva si de cele mai multe ori se retrag in carapacea lor, fiind foarte interiorizati. Conform legendei grecesti, zeita Hera a aruncat Racul pe cer, in timpul unei lupte aprige intre Hydra si Heracles, acesta din urma distrugand Racul cu calcaiul dupa ce ii ciupise degetul. Curajul racului este onorat prin reprezentarea sa in horoscop.

Leul – puternicul zodiacului, cu o impresionanta istorioara

Fratele Sfinxului, Leul, era o bestie imensa, omorata de Hercule, care i-a si adus pielea regelui Euristeus, pentru a-i demonstra ca a doborat puternica creatura. Pentru ca pielea era atat de rezistenta, Hercule a folosit-o in lupte ca si armura personala si Hera l-a onorat pe Leu facandu-i propria constelatie in cer.

Fecioara – Asociata cu zeita puritatii si inocentei

Fecioara este simbolul zeitei Astraea, fiica lui Zeus si Themis, care intruchipa inocenta, puritatea si justitia, si avea capacitatea de a fi nemuritoare. Cu toate acestea, dispretuind firea umana, Astraea a decis sa paraseasca aceasta lume si i s-a stabilit un loc de onoare pe cer, in constelatia Fecioarei!

Balanta – asociata cu dreptatea si egalitatea

Desi ai putea crede ca horoscopul o caracterizeaza pe Balanta ca fiind indecisa, aceasta este reprezentata de dreptate, egalitate si legenda vine din astronomia Babiloniana, unde Balanta era cunoscuta sub numele de Mul Zibanu, venerata de toti zeii. Este singurul semn care nu este reprezentat de o fiinta vie si are o importanta semnificativa in zodiac!

Scorpionul – legende interesante

Vanatorul Orion s-a laudat ca poate ucide toate animalele de pe fata pamantului astfel incat Artemis, zeita razboiului, lunii si padurilor, a trimis un Scorpion gigantic pe numele sau Scorpius pentru a-l nimici. Orion a pierdut lupta si ambii au fost imortalizati pe cer de catre Zeus.

Sagetatorul – arcasul antic

Se spune ca Chiron Centaurul care era jumatate om, jumatate cal, l-a indrumat pe Jason si Argonauti. In Mitologia greaca, centaurii erau curajosi si intelepti, insa aveau un comportament salbatic si inadecvat.

Capricornul – asociat cu capra ce aspira sa devina nimfa

Mitologia greaca identifica constelatia Capricornului cu Amalthea sau Amalthia, capra de munte ce se comporta ca si o mama vitrega pentru Zeus, atunci cand acesta era bebelus si mama sa Rhea l-a dus in muntii Cretei pentru a-l salva sa nu fie mancat de catre tatal sau, Cronos. Zeus se juca cu Amalthea insa i-a rupt din greseala unul dintre coarne, transformandu-l in Cornucopia, conul abundentei.

Varsatorul – cel ce cara apa

Ganymede, un tanar frumos si printul Troiei, a fost vazut intr-o buna zi de pe Muntele Olimp de catre Zeus, care a decis sa il transforme in servitorul lui iubit, care sa ii care toate bunurile si bogatiile. Transformandu-se intr-un vultur urias, l-a rapit si l-a folosit in scopurile sale personale. Sotia sa Hera era deranjata de acest tanar care nu numai ca era iubit de Zeus, ci ii fusese data responsabilitatea de a cara cupa de aur de la fiica sa Hebe, zeita tineretii. Pentru ca Ganymede oferea oamenilor pe pamant apa din belsug cand era nevoie, Zeus l-a imortalizat ca si zeul ploii in constelatia stelelor.

Pestii – primul semn zodiacal descoperit

Legenda spune ca intr-o zi, tatal tuturor monstrilor, Typhon, a mers pe Muntele Olimp si a amenintat toti zeii intr-un mod nu tocmai placut. Zeita Afrodita (Venus) si fiul ei, Heros sau Cupidon au incercat sa scape. Afrodita i-a transformat atunci in pesti si au ajuns pe raul Eufrat, cand doi pesti prietenosi i-a condus catre un loc mai sigur. Cei doi pesti aveau cozile innodate, astfel incat sa nu se piarda. Acestia au fost celebrati in ceruri ca si constelatia Pesti!

Acum ca stiti cateva detalii ale legendelor zodiacului, de ce nu consultati cu mai multa atentie si rabdare horoscopul 2020 de pe site-uri de incredere, precum https://www.ucoz.ro/horoscop/?

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *