Kenzo Takada a fost designerul care a sfidat toate asteptarile

Kenzo Takada a fost designerul care a sfidat toate asteptarile

Kenzo Takada s-a nascut in anul 1939 si a fost primul designer japonez care a reusit sa cucereasca Parisul prin creatiile sale fabuloase. Acesta a ajuns in Franta in anul 1965 si a fost primul student de sex masculin care a urmat cursurile colegiului Bunka din Tokyo.

„Mi s-a spus odată că este imposibil pentru un bărbat japonez să lucreze în industria modei de la Paris”, a mentionat Kenzo.

“Bărbații nu aveau voie să urmeze cursurile școlilor de design. Creativitatea nu era permisă în societatea japoneză a anilor ’50. Și în plus, părinții mei se opuneau vehement perspectivei ca eu să lucrez vreodată în modă” a mai mentionat acesta.

Cu toate astea Kenzo a perseverat, si-a urmat visul si a reusit sa intreaca asteptarile tuturor.

   Drumul spre succes al designerului

Kenzo a cunsocut succesul instant dupa ce si-a prezentat prima sa colectie in anul 1970 spre deosebire de alti designer japonezi care nu au fost atat de norocosi. Creatiile sale erau pline de viata si simple. Acesta era si stilul sau de a fi si lumea modei a fost impresionata de micile sale detalii.

Kenzo le reamintea oamenilor prin creatiile sale de „verile dragostei”  ale anilor 1968 si 1969. Creatiile lui Kenzo erau pline de flori de aceea de foarte multe ori acesta a fost numit un „copil al florilor” . Kenzo a aparut pe cover-ul revistei Elle imbracat intr-o rochie si asa a ajuns sa fie o celebritate.

Colectiile sale erau pline de print-uri indraznete si neobisnuite care avea un rol foarte important si care i-au adus succesul.

„Imprimeurile florale au fost utilizate pe scară largă în confecționarea kimono-urilor și a textilelor, existând astfel o prezență permanentă a naturii în arta japoneză”, spunea Kenzo.

Utilizarea bumbacului a fost un alt factor determinant deoarece era o tesatura rar folosita in lumea modei in acea perioada. Bumbacul i-a permis lui Kenzo sa se joace cu proportiile si sa creeze bluze cu maneci bufante sau pantaloni harem.

Boutique-ul sau Jungle Jap a devenit foarte repede un punct de intalnire pentru clientii sai care impartaseau pasiunea acestuia pentru destinatii exotice.

„Sunt o persoană foarte vizuală”, a mai mentionat Kenzo.  „Călătoriile sunt o reală sursă de inspirație, ador toate culturile și mai târziu mă afund în memorii. Apoi încep să desenez.” a mai transmis acesta.

In creatiile sale puteam vedea elemente din clasicul kimono iar asta i-a adus succesul in America de Sud, Orientul Indepartat si Scandinavia. Mixurile de stiluri pe care le folosea au ajuns sa il defineasca precum „couture destructurat”.

Kenzo aborda toate prezentarile sale precum un regizor de film si acestea sfarseau prin a deveni adevarate extravagante.

Printre cele mai celebre prezentari de moda ale lui Kenzo putem enumera cea din 1977 din Studio54 atunci cand a cantat Grace Jones si cand a prezentat Jerry Hall. Prezentarea de moda din 1978 sau cea din 1979 care au fost gazduite in corturi enorme la circ. In aceste doua prezentari de moda, Kenzo a aparut la final calare pe un elefant.

Creatiile lui Kenzo au forme cu totul aparte si ofereau intotdeauna libertate de miscare si de confort.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *