Importanta dietei mamei in calitatea laptelui matern

Importanta dietei mamei in calitatea laptelui maternToata lumea iti va spune cat de multi nutrienti si cat de superior este laptele matern in detrimentul laptelui praf. Dar multi nu isi dau seama ca pentru a avea un lapte matern de calitate, bogat in vitamine si nutrienti, dieta (alimentatia) mamei trebuie sa fie si ea cel putin la fel bogata in acest sens.

Propunem un test: cu prima ocazie in care va aflati intr-un supermarket, mergeti la raionul de lapte praf pentru copii si uitati-va pe eticheta unui astfel de produs la rubrica unde sunt trecute toate vitaminele si nutrientii pe care ii contine acesta. Dupa ce ati citit toata lista aceea imensa ganditi-va ca ar trebui ca laptele matern ar trebui sa contina aceleasi vitamine pentru ca bebelusul dumneavoastra sa fie hranit corespunzator.

Dupa acest test ar trebui sa va dati seama ca alimentatia mamei este foarte importanta atata timp cat va hraniti copilul de la san.

Pentru a avea un lapte matern de calitate medicul dumneavoastra va poate recomanda anumite suplimente sau vitamine pentru un lapte echilibrat si bogat in nutrienti.

Nu trebuie sa va speriati de cuvantul “dieta” si nu trebuie sa va infometati. Prin “dieta” trebuie sa intelegem o alimentatie sanatoasa si echilibrata astfel incat corpul mamici si inclusiv laptele matern sa beneficieze de toate vitaminele esentiale.

Unul dintre elementele esentiale pentru laptele matern este APA, trebuie sa beti apa… multa apa. In medie copilul poate bea intre 0.7 – 1.1 litrii de lapte pe zi de la sanii mamei, de aceea este foarte important sa beti multa apa si sa va hidratati corespunzator.

Atata timp cand pastrati o balanta si o diversificare in alimentatie ar trebui sa fie totul perfect. Asigurati-va ca aveti o dieta mixta si bogata in legume, fructe, cereale, carne si produse lactate – pentru mai multe detalii despre alimentele pe care le puteti consuma puteti apela cu incredere la medicul dumneavoastra.

Cantitatea? In functie de necesitatile dumneavoastra puteti manca mai mult mai mai putin. O metoda buna este sa va monitorizati greutatea in fiecare zi, cele mai multe mamici care isi hranesc copii de la san au o usoara tendinta de a slabi. In cazul in care observati ca slabiti mai mult de 1kg pe saptamana ar trebui sa mariti cantitatea de mancare daca doriti sa va mentineti greutatea.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *