Icoane cadouri pentru relațiile de familie

09 Icoane cadouri pentru relațiile de familie

Icoana este un cadou frumos pentru a consolida diferite relații familiale și de rudenie; pentru rude, pentru nași. Cu toate acestea, o icoană nu ar trebui să fie dată doar ca operă de artă, ea ar trebui să fie iluminată și interpretată ca un mesaj spiritual în casă, care are ca scop binecuvântarea relației dintre oamenii care trăiesc împreună.

Icoana care poate susține cel mai puternic relațiile domestice și familiale este cea a Maicii Domnului. Este potrivit ca o familie tânără să o vegheze și să fie un sprijin spiritual în dificultățile care îi însoțesc bunăstarea. Sfânta Maică a lui Dumnezeu protejează mamele și copiii și este un cadou potrivit pentru absolut toate ocaziile din timpul anului. Marea Născătoare de Dumnezeu este sărbătorită pe 15 august, iar icoana poate fi sfințită conform instrucțiunilor clerului din fiecare biserică din România.

O icoană care poate fi dată simbolic nașilor este icoana Sfântului Ioan Botezătorul. Acesta este omul care l-a botezat pe Hristos și la binecuvântat să-și asume sarcina lui Dumnezeu, pentru care a fost trimis printre noi pe pământ. De aceea, adesea nașii din România sunt nașii copiilor sau sunt martorii nunții și astfel acceptă simbolic rolul lui Ioan Botezătorul. Există multe tipuri diferite de icoane ale lui Ioan Înaintemergătorul și puteți alege dintre ele ca un cadou pentru nașii voștri.

Un alt sfânt creștin care are o influență foarte puternică asupra familiei și a casei este Sfântul Mina. El este patronul sănătății și fericirii căminului, familiei. Rugăciunile pentru un copil, pentru o viață de familie reușită, pentru găsirea unei mirese pot fi adresate acestuia. Există icoane ale lui Mina care îl înfățișează pe un cal, dar există și acelea în care stă în plină dezvoltare ca gardian al credinței creștine. Sfântul este renumit pentru îndeplinirea rapidă și miraculoasă a rugăciunilor pure de către oameni.

Sursă: icoane-art.ro

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *