Gradina amenajata creste calitatea vietii

Ideea ca o gradina amenajata creste calitatea vietii nu este una noua. S-a observat in timp ca mediul inconjurator are efecte pozitive sau negative asupra vietii noastre si tocmai de aceea amenajarile de gradini au inceput sa apara inca acum sute sau chiar mii de ani.

Gradina amenajata creste calitatea vietii

Astazi avem nevoie de aceasta meserie probabil mai mult decat oricand, lumea se schimba pe zi ce trece si omenirea face eforturi mari pentru a nu ramane in urma. De multe ori lucram toata ziua si abia ajungem acasa pentru somn, si facem acest lucru 6 zile pe  saptamana. Ritmul alert in care traim dauneaza grav sanatatii, atat fizicului cat si psihicului care nu au timp de redresare si reechilibrare.

Este greu sa schimbi acest ritm alert la locul de munca unde trebuie sa tii pasul cu necesitatile, dar o poti face acasa prin amenajarea spatiului in care traiesti. Cu totii stim ca natura are un efect benefic asupra psihicului uman, de ce sa nu beneficiem de acest lucru pentru a ne reechilibra viata?

O putem face in doua feluri, ori rupem timp din viata noastra ca sa mergem in sanul naturii ori aducem natura aproape de casa noastra amenajand gradina ca un spatiu intim care sa ne ofere linistea necesara. Nu trebuie sa fim neaparat gradinari de profesie pentru a amenaja o gradina, important este sa avem dorinta de a crea ceva frumos si benefic pentru a creste calitatea vietii noastre.

Daca aveti copii este si mai bine, unde preferati sa va creasca copiii? Intre patru pereti cu ochii atintiti pe un monitor? Intre blocuri cu pereti de beton si fiare vechi? Nu este mai bine intr-o casa frumoasa cu gradina amenajata inconjurata de flori si plante de o frumusete deosebita? Mediul inconjurator isi pune amprenta pe sufletul omului si in special pe cel al copiilor care sunt mai influentabili. Este importat ca de mici, copiii sa traiasca intr-un mediu armonios si natural, sa cunoasca si sa iubeasca natura, astfel creierul lor se va dezvolta mai armonios si vor deveni oameni mai buni.

Bunica mea spunea candva, cine iubeste florile nu poate fi om rau. Probabil ca asa este, nu poti iubi natura si armonia daca in sufletul tau este dezordine si agresiune. Daca un copil traieste intr-un mediu armonios si placut, el se va dezvolta la fel, in armonie si va fi un om mai bun la maturitate.

Fiecare dintre noi poate sa aleaga mediul in care doreste sa traiasca si este important sa stim ca mediul respectiv ne va influenta viata. Daca alegem sa creem in casa noastra un mediu placut si armonios, acesta va echilibra sau reduce eventualele efecte ale stresului acumulat in timpul zilei, la locul de munca. Daca nu ne ocupam de acest aspect de echilibrare si armonizare a vietii noastre, in timp  el va avea rezultate nedorite si neplacute.

Arata-le si prietenilor tai!

Un comentariu

  1. Mi-ar plăcea foarte mult o grădină, dar locuiesc la bloc. Am însă un balcon plin de plante :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *